fbpx

Pitamo gospodina Kalmetu..

Interesantna je činjenica da jedan političar, bivši ministar, svako pitanje ili komentar smatra provokacijom, a ne interesom javnosti te birača za rad odnosno stav političara ili političke stranke. Posao političara je kritizirati ali i biti kritiziran. Političar koji to ne prihvaća odnosno koji se ne može s tim nositi nije u stanju obnašati svoj posao, posao političara.

Jasno je iz kandidature Božidara Kalmete za gradonačelnika da se isti ne namjerava baviti tim poslom i preuzeti dužnosti već planira iste prebaciti na leđa dogradonačelnika, odnosno dosadašnjeg gradonačelnika Vrančića koji bi po Kalmetinom planu i programu opet bio gradonačelnik.

Kalmetina kandidatura zapravo je kozmetički potez HDZ-a te zavaravanje vlastitih birača. Jasno je da Kalmeta nema više energije i ambicije voditi jedan grad, naročito u stanju u kakvom se grad trenutno nalazi.

Gospodina Kalmetu ovim putem javno pitamo da odgovori na pitanja koja smo pripremili za intervju kojem se isti ne želi odazvati, već očito intervjue daje u “kontroliranim uvjetima” s već naručenim pitanjima među kojima ne pronalazimo niti jedno konkretno pitanje koje bi interesiralo naše čitatelje, a vezano uz trenutno katastrofalno stanje u kojem se nalazi grad Zadar!

Gospodine Kalmeta, u vašoj predizbornoj kampanji tvrdite da su SDP, HNS, HSLS i ostale stranke, odnosno sva HDZ-ova oporba, antizadarske stranke?

Zar nije licemjerno, gospodine Kalmeta da se privremeno stopiranje investiranja u Gaženicu zbog napuhivanja cijene treće faze investiranja, iskorištava da bi se to prezentiralo kao anti-zadarska kampanja, dok s druge strane imamo gradski buđet u minusu od preko 80 milijuna kuna, opljačkanu i uništenu zadarsku privredu naknadno pretvorenu u niskobuđetnu instant gradnju po preko 2.500 Eura za metar kvadratni, a koju, moramo naglasiti, nisu gradili članovi i sponzori nekih drugih političkih opcija, već baš članovi vaše stranke, vaši kumovi, prijatelji te donatori HDZ-a!

Gospodine Kalmeta, tko je kriv za propadanje poluotoka, za sve one zatvorene i prazne poslovne prostore, izuzev onih atraktivnijih, za koje odabrana gospoda nikad Gradu Zadru nisu uplatili ni kune najma ni komunalnog doprinosa već koriste “blagodati” zadarskog suda i odugovlače sporove oko istog do zastare prebacujući poslovanje tvrtke na druge tvrtke praktički davajući iste prostore u podnajam. Istu tu gospodu nikad nitko nije ni prozvao za iste dugove dok su spomenuta gospoda s druge strane poznati kao izdašni donatori HDZ-a?

Tko je kriv, gospodine Kalmeta, za propadanje malih obrtnika koji, kad već više ne rade u jednoj Zadranci, TIZ- u, Bagatu i ostalim upropaštenim i pokradenim tvrtkama za vrijeme dok ste vi bili gradonačelnik, ne mogu obavljati privatnu djelatnost na poluotoku da prehrane vlastite obitelji, a da s druge strane ne upadnu u minuse i dugove za što garantiraju kao obrtnici ukupnom svojom imovinom, istom onom imovinom koju im sad ovrhama oduzimaju u svakodnevnim deložacijama koje mukom pratimo po medijima.

Da li i vi gospodine Kalmeta kao bivši ministar i bivši gradonačelnik odgovarate svojom imovinom dok donosite odluke na mjestu ministra u investicijama koje iznose milijarde eura javnog novca, novca Hrvatskih građana u nekim slučajevima naplaćenog deložacijom neke obitelji iz vlastita doma silom zakona?

Da li ste vi, gospodine Kalmeta deložirani iz vlastitog doma ili vam je za pokriće dovoljno u medijima izjaviti; “NISAM ZNAO!” ili “ŠTO JA ZNAM!” da bi sve bilo oprošteno, plaćeno, zaboravljeno..?!

Nastavlja se