fbpx

Liječnici i medicinske sestre u štrajku izašli pred bolnice: “Ustrajat ćemo u svojim zahtjevima”

I danas se nastavlja štrajk liječnika, medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Nezadovoljni podacima Ministarstva zdravlja i bolničkih uprava o odazivu, sindikati liječnika i medicinskih sestara organizirao je akciju “Pet do dvanaest”, a Hrvatski liječnički sindikat održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o tijeku štrajka i odazivu.

Kako bi pokazali ministru Rajku Ostojiću da njegova manipulacija o broju štrajkaša pada u vodu, danas su svi liječnici i medicinske sestre koje su u štrajku u 11.55 izašli pred bolnice. Trećeg dana štrajka odlučni su pokazati koliko ih ima. Provjerili smo kakvo je stanje ispred bolnice u Dubravi.

“Ustrajat ćemo u svojim zahtjevima”, poručili su liječnici i medicinske sestre pred hrvatskim bolnicama. Okupili su se kako bi pokazali da ih je u štrajku mnogo više od 14 posto kako je jučer izvijestilo Ministarstvo zdravlja.

Tijekom dana bi se trebalo znati koliko ih je točno u štrajku.

Štrajkat će, kažu, do ispunjenja zahtjeva, odnosno, do potpisivanja novog Kolektivnog ugovora, iako ih je ministar zdravlja Rajko Ostojić jučer pozvao na razgovore.

Unatoč štrajku, a pacijenti nisu zakinuti za liječničku pomoć, a kako doznajemo ovdje u zagrebačkoj bolnici Dubrava, uglavnom imaju razumijevanja za štrajk.

Izvor: Index.hr