fbpx

Majka 17-godišnjakinje silovane djevojke: “Shrvana sam. Uništili su me”

Shrvana sam. Uništili su me. Ne znam kako ću dalje živjeti, kako ću se s ovim boriti − plačući je jedva izgovorila majka 17-godišnjakinje, djevojke koja je pretrpjela silovanje petorice muškaraca na zadarskoj plaži Kolovare. Svi su mladići uhićeni i nalaze se u pritvoru koji im je odredio istražni sudac.

Zadar je u nedjelju brujao o događaju koji se zbio prije tjedan dana, u noći sa subote na nedjelju 2. i 3. studenog.

Međutim, u nedjelju je, na upit novinara, iz policije potvrđeno da je 17-godišnja djevojka u pratnji majke došla 3. studenog u osam sati ujutro u policijsku postaju i prijavila što se dogodilo protekle noći.

Zlostavljanje nakon izlaska

− U policiju su na kriminalističku obradu dovedena petorica mladića, rođeni 1991., 1994., 1995., 1996. i 1997. godine.

Nakon obrade utvrđena je osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka, opisanog u članku 152. Kaznenog zakona − kazao nam je u nedjelju policijski službenik u OKC-u.

Petorica mladića, od kojih su trojica maloljetnici, privedeni su nakon policijske obrade istražnom sucu zadarskog Županijskog suda, koji im je odredio pritvor do mjesec dana. Pritvor im je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, te zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Majka silovane djevojke u nedjelju je bila potpuno shrvana jer je s internetskog portala doznala da je riječ o petorici mladića. Ona je imala informaciju da su bila dvojica.

− Očigledno je policija to utvrdila obradom. Ja nisam znala… − kroz plač je rekla majka.

Njezina je kći te večeri bila s mladićima u nekoliko kafića, nakon čega su otišli u bar u blizini plaže Kolovare.

Jedan mladić namamio ju je van, te ju je u šumici na plaži prisilio na spolni odnos.

Djevojci utvrđene lakše ozljede

Prema onome što je utvrđeno, njemu su se ubrzo pridružila ostala četvorica i redom su se spolno iživljavali na maloljetnici.

Djelo ipak nije okvalificirano kao silovanje, nego kao spolni odnošaj bez pristanka. Djevojci su obradom utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Mladići su u pritvoru dok završi istraga koju je otvorio istražni sudac zadarskog Županijskog suda Boris Radman.

 Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas