fbpx

“Slavko Linić preko Branka Šegona štiti Zdenka Zrilića”

“Slavko Linić preko Branka Šegona štiti Zdenka Zrilića”, izjavio je to za HRT-ov Studio 4 zadarski nezavisni vijećnik Marko Pupić Bakrač.

Zadarski vijećnik progovorio je o stanju u Zadru te kazao kako je najmoćniji čovjek u gradu upravo Zdenko Zrilić koji pripada grupaciji “bez čijeg se odobrenja ne može pomaknuti ni kemijska olovka”.

Veza Kalmete i Zrilića

Pupić Bakrač upozorava kako Zadrom “vlada jedna političko-gospodarska organizacija, hobotnica”. Kaže kako postoji neraskidiva veza između gradonačelnika Božidara Kalmete i Zdenka Zrilića.

“Niti Kalmeta može bez Zrilića, niti Zrilić bez Kalmete”, izjavio je Pupić Bakrač.

Pupić Bakrač kaže kako je Zrilić kao dugogodišnji suradnik Hypo banke bio uključen u svaki posao koji je ta banka imala u Zadru te da je sve išlo preko njega.

Dug Facta Vere

Zdenko Zrilić direktor je i tvrtke Tehna d.o.o. koja se našla u financijskom izvješću analitičara HBOR-a koji je ustvrdio da je tvrtka Šegonovih Facta Vera osnovom pozajmica tvrtki Tehna dužna 11,1 milijun kuna. Analitičaru je to bilo sporno pa je zatražio objašnjenje.

“Iz pozajmica navedenih društava u početnom periodu uhodavanja hotela servisirale su se obaveze prema bankama i dobavljačima. Dugoročna je tendencija pretvaranja duga u kapital društva”, prenosi HRT.

Financijsko izvješće koje je potpisao Toni Šegon, bilo je “frizirano”. Izvješće je predano Fini gdje ide na prvu kontrolu, a u upravi Fine kao jedna od članica djeluje Ivana Šegon, Tonijeva majka. Nadzor nad “friziranjem”, kršenjem zakona, provodi Financijska inspekcija kojom zapravo upravlja pomoćnik ministra Linića Branko Šegon, Tonijev otac i glavni akter afere Pomoćnik koju je otkrio Index.

Zrilićeva desna ruka

Tvrtka Tehno čiji je direktor Zdenko Zrilić nalazi se na crnoj listi Finme, agencije za nadzor švicarskog financijskog tržišta. Na stranici Europskog parlamenta tvrtku se povezuje s pranjem novca, a hamburški dnevnik Zeitung objavio je u studenom da se protiv Zrilića vodi 15 postupaka zbog spornih kredita Hypo banke, javlja HRT.

Glavni akter afere Pomoćnik Branko Šegon desetak je godina bio desna ruka Zdenka Zrilića.

“Nije mi jasno kako je Šegon mogao postati visoki državni dužnosnik”, izjavio je Pupić Bakrač i dodao da je i prije prijavljivao sumnje na nezakonite radnje u Zadru. Kaže kako se “udara ekonomski, politički i medijski” po osobama koje istupe i suprotstave “hobotnici”.

Izvor: Index.hr