fbpx

Zdenko Zrilić podržao politiku klevetanja medijske kuće VOX!

U intervjuu za Zadarski list Zdenko Zrilić se očito pokušao ograditi od medijskih poveznica sa sada već smijenjenim Brankom Šegonom te predstečajnom nagodbom Sinovčićeve tvrke VOX d.o.o. i općenito opovrgnuti glasine koje kruže u poslovnim krugovima.

Isti tekst smo odlučili neobjaviti jer nakon što smo ga pročitali zaključili smo da bi se mogao uklopiti u rubriku oglašavanje odnosno marketing. U istom tekstu Zrilić ne objašnjava ništa konkretno osim površno odnose sa Brankom Šegonom te poslovnu povezanost sa Renom Sinovčićem. Kompletan tekst na kraju djeluje kao referentna lista za dobivanje natječaja na tko zna kojem sad “uspješnom” projektu po sistemu hvalite me usta moja. Koliko je i tko je uložio u Zadar vidljivo je iz stanja u kojem se danas nalazi zadarsko gospodarstvo bez ikakve novostvorene vrijednosti osim gomile novoizgrađenih, precjenjenih i kreditima opterećenih stanova.

Zdenko Zrilić je između ostalog za Zadarski list izjavio:

Moja financijska pomoć VOX-u je bazirana na pomoći firmi koja treba prerasti u kvalitetan projekt. To što se to do sada nije dogodilo, ne znači da se u budućnosti neće dogoditi.
U Voxu nisam bio u vlasništvu, to mi nije bilo u interesu. Jedino pomaganje u njegovim projektima. Ali nisam idiot da nekome dijelim novac samo tako. Što se tiče načina na koji taj medij piše, on ima svoju poitiku, svoj stil.

Istom izjavom Zrilić potvrđuje da financira i stoji iza tvrtke VOX te njihova načina pisanja i uredničke politike prezentirajući istu kao “STIL” pisanja (?!).

Iz iste izjave možemo zaključiti da Zdenko Zrilić odobrava napade na Zadarski list u zadnjem broju VOX tjednika kao i iza napada na novinarku Zadarskog lista Suzanu Bandić pod naslovom: “SINOVČIĆ: Kroz stan Suzane Bandić prođe više policajaca nego na kolodvoru, a kažu da je prljavo unutra!”, koji se nalazio na naslovnici VOX portala i u vrijeme davanja ovog istog intervjua Zadarskom listu. Moramo li napomenuti da je spomenuti tekst osuđen od svih novinarskih udruženja uključujući i Hrvatsko novinarsko društvo.

U istim medijima napadnuta je i pročelnica zadarske Porezne uprave Stoja Mučaji koja je već pretrpjela težak napad kao djelatnik porezne uprave okarakteriziran kao pokušaj ubojstva prije 14 godina da bi sad kao pročelnica bila prozvana “bolesnom ženom” od strane Rena Sinovčića, partnera Zdenka Zrilića te u još devet tekstova u tiskanim medijima tvrtke VOX – vršeći medijski pritisak na poreznu pročelnicu, a koji očito  “stil” i uređivačku politiku (čitaj: medijsko blaćenje) Zdenko Zrilić odobrava.

S druge strane napadnut je i Marko Pupić Bakrač s natpisom “ZADARSKI REDIKUL” na naslovnici Regionala te natpis; “Marko Pupić Bakrač je pred drugom djecom tukao sina reketom po glavi ako je loše igrao!” najprizemniji su primjerci Sinovčićevog medijskog napada, nakon što je Pupić doveo u pitanje sumljivu privatizaciju NK Zadar. Finalni bijes Zrilića i Sinovčića kulminira nastupom Marka Pupića Bakrača u HTV-ovoj emisiji Studio 4 u kojoj proziva Zrilića i Sinovčića kao zadarsku hobotnicu te njihovu povezanost sa Brankom Šegonom i ostalima akterima.

Interesantno je upravo to da se Zdenko Zrilić očituje o tvrtki VOX kao nečemu u što je on uložio svoj novac i u čemu on ima svoj interes pa je i logično da očito podržava natpise protiv spomenute pročelnice koja osporava predstečajnu nagodbu tvrke VOX.

S druge strane, interes Zdenka Zrilića u tvrtki VOX d.o.o. ozbiljno je uzdrman na ljeto 2013. godine kad je sudskim “igricama” tvrtka VOX mimo zabiljezbe o zabrani raspolaganja udjelima Rena Sinovčića prepisana uz veliku pomoć predsjednice Trgovačkog suda Ardene Bajlo na kćer Rena Sinovčića da bi se izbjegla ovrha nad istim udjelima. Također u tim istim “igricama” tvrtka VOX centar d.o.o. biva prepisana na Dalibora Zebića. Ista tvrtka procjenjena je na preko 21 milijun kuna sa vlasništvom nad poslovnom zgradom kod Kauflanda, a zanimljivo je da je na istoj zgradi upisana zabilježba Hypo banke iz Klagenfurta, a svi znamo tko je savjetovao financiranje tog poduhvata.

Gospodin Zdenko Zrilić to nije spomenuo u svom samohvalnom intervjuu. Isti taj potez predsjednica suda Ardena Bajlo naziva “bezazlenom greškicom” te uvjerava javnost da će ista “greškica” biti ispravljena još u kolovozu 2013. godine od čega je proteklo preko šest mjeseci bez ikakvih pomaka.

Na kraju je značajno da je Trgovački sud uz sve natpise u medijima i prijave o nepravilnostima, odobrio nedavno predstečajnu nagodbu u kojoj je i sam na kriminalan način sudjelovao o čemu Zdenko Zrilić nije imao komentar.

Z.B.