fbpx

Neki kasne, neki u rokovima, neki ni planirani

Turistička sezona je na pragu, prvi turisti odavno su počeli dolaziti, no bez obzira jesmo li ih dočekali spremni ili nismo, travanj, svibanj i lipanj u nas je tradicionalno vrijeme građevinskih radova. Neki radovi kasne, neki su u rokovima, neki nisu bili ni planirani.

U tijeku su radovi na dugo očekivanom prometnom ulazu na Bili brig.Trenutačno se radi se na križanju s ulicom Blajburških žrtava, prva dionica je gotova, a druga nešto kasni. Zašto – pitali smo pročelnika za garditeljstvo Darka Kasapa.

“Dakle zbog vremenskih prilika koje su onemogućile predviđeni rok završetka ove dionice ulice Blajburških žrtava, odnosno bivše Bihaćke u cijelosti. Dakle, prva faza je gotova, druga faza koja podrazumijeva izgradnju rotora, između dva trgovačka centra, bi trebala biti gotova i puštena u promet u tijeku ovoga tjedna, ako nam vremenske prilike to dopuste. Ako opet kišni dani zaredaju onda ćemo morati još malo prolongirati završetak ovoga projekta. Međutim, bitno je naglasiti dobit ćemo novi prometni ulaz u veliko i značajno naseljem Bili Brig.” – rekao je Kasap

Usporedo s ovim radi se i na obnovi gradskih cesta koje barem za sada dobro odrađuje gradski koncesionar. Ponovo se radi i na Trg Petra Zoranića, gdje se jedna po jedna mijenjaju staklene ploče na kojima se za kišnih vremena proklizavalo. Zbog dodatnih radova trošak će biti naplaćen od projektanta – ističe Kasap.

“Projektant koji je projektirao cijeli projekt uređenja Trga Petra Zoranića u cijelosti će morati prihvatiti i ovaj trošak naknadnoga nanošenja abrazivnih sredstava. U svakom projektu ima nekakvih dodatnih radova i dorađivanja. Ovo je specifičan i unikatan projekt koji nije do sada na našem području rađen. Ali, u konačnici ćemo dobiti jedan lijepi novouređeni prostor, javnu površinu u gradu Zadru.” – rekao je Kasap.

Najveći projekt u gradu trenutačno je kolektor visoke zone. Radi se na postavljanju kolektora na drugoj strani bulevara odnosno ulice Ante Starčevića. Kako je riječ o glavnom ulazu u grad, planirano je da bi do turističke sezone radovi na tom dijelu trebali biti gotovi.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Filip Brala/PIXSELL