fbpx

NK ZADAR NEMA IMOVINU Zašto temeljni kapital kluba iznosi 68 milijuna kuna kad klub vrijedi 0 kuna ?

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se medijima radi objave dokumentacije vezano za pretvorbu NK Zadra. Zbog nemogućnosti uvida u dokumentaciju oko pretvorbe NK Zadra službeno je zatražio da mu se odgovori na pitanja, daju informacije i dokumentacija vezana za istu.

Dopis direktora NK Zadra0001

Priopćenje za medije kao i prateću dokumentaciju objavljujemo u cijelosti.

U prilogu Vam šaljem dopis koji je 2006 godine poslao tadašnji direktor NK Zadra Novica Erlić kao odgovor agenciji Ruža iz Zadra. Bivši direktor priznaje da NK Zadar postoji od kolovoza 2000 godine i da nema nikakve sveze, niti je pravni slijednik NK Zadra koji je osnovan 1945 godine. Što je u principu sasvim logično jer onaj klub je bio sportski ponos grada a ovaj danas je ruglo koje ima sasvim neku drugu svrhu.

Osim tog simptomatičnog priznanja u istom dopisu gospodin Erlić navodi kako NK Zadar nije vlasnik niti stadiona niti upravne zgrade u sklopu stadiona tj. da ne posjeduje nikakvu imovinu što potvrđuje i zemljišno-knjižni izvadak koji Vam također dostavljam u prilogu. Prema tome znači da je vrijednost NK Zadra u imovinskom smislu a od 2000 godine i u svakom drugom smislu ravna nuli.

Stoga se postavlja logično pitanje zbog čega Grad Zadar u preoblikovanju NK Zadra uplaćuje 1 000 000 kuna za dionice i kako temeljni kapital kluba može iznositi 68 milijuna kuna kad klub vrijedi 0 kuna ?

Isto tako nameće se i pitanje na koje svi znamo odgovor ali želim ga čuti javno i od vas. Tko je odgovoran za nastale dugove NK Zadra u iznosu od preko 70 milijuna kuna ? Da li smatrate da je taj i takav čovjek treba i može postati novi vlasnik kluba ?

Pošto sam više puta usmeno na vijeću a i od nekih kolega iz SDP-a tražio elaborat o pretvorbi NK Zadra a do današnjeg dana ga nisam dobio molim Vas da mi taj elaborat u što skorijem roku dostavite. Molim Vas i da me obavijestite tko je sjedio u Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je odobrilo taj elaborat zbog sumnje da su ta gospoda tim činom prekršila zakon.

Zbog malverzacija u procesa pretvorbe koji je u tijeku nadam se da će te hitno odgovoriti na moja pitanja , dati mi tražene informacijama i dokumente kako bih mogao poduzimati daljnje korake i mjere u svrhu raskrinkavanja kriminalnih radnji.

Na znanje:

-Zoran Milanović predsjednik Vlade RH
-Vedran Mornar ministar znanosti,obrazovanja i sporta
-Sabina Glasovac pomoćnica ministra znanosti,obrazovanja i sporta
-Petar Skansi pomoćnik ministra znanosti,obrazovanja i sporta
-Davor Šuker predsjednik HNS-a
-Dinko Cvitan ravnatelj USKOK-a

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač

Povodom zadnjeg priopćenja upitali smo Marka Pupića Bakrača za izjavu:

 – Zar nije simptomatično da javnost još nije dobila na uvid elaborat o pretvorbi. On se skriva od strane HDZ-a i SDP-a  kao da se radi o najvećoj državnoj tajni. Naravno za to postoje debeli razlozi. HDZ-ovci ga skrivaju zbog sadržaja iz kojeg bi bilo sasvim jasno o kakvim se tu radnjama radi. A SDP-ovci ga skrivaju i iz razloga da se ne doznaju imena osoba  koja su taj elaborat odobrila. Razotkrivanjem tih činjenica stvari bi postale kristalno jasne.

 

Dopis direktora NK Zadra0001

 

Izvadak iz zemljišne knige0001

Izvadak iz zemljišne knige0002

ZDanas