fbpx

Poplavile obiteljske kuće uz more koje su se ilegalno priključile na odvodnju

Južni dio Zadarske županije sinoć je zahvatilo nevrijeme praćeno obilnom kišom, a najviše problema bilo je u Pakoštanima i Biogradu na moru, gdje se voda zadržala ispod nadvožnjaka između Jadranske magistrale i ulaza u grad, a poplavljeni su i podrumi.

Zahtijeva za vatrogasnim intervencijama bilo je u Svetom Filipu i Jakovu, Turnju i Stankovcima. Na intervencijama su bili lokalni vatrogasci i komunalne službe.

“Do sada je na ovome području već odrađeno šest intervencija. Biogradski vatrogasci su još na terenu, gdje se ispumpava još nekoliko podruma. Izvlačili su i automobil ispod poplavljenog podvožnjaka na ulazu u grad i to je otprilike to”, rekao je dežurni u zadarskoj JVP Ante Lončar.

Milivoj Kurtov, načelnik općine Pakoštane, istaknuo je da su u tom mjestu najviše problema imale obiteljske kuće uz more koje su se ilegalno priključile na odvodnju.

“Dolje uz more smo imali najviše problema. Najvjerojatnije su se neki od građana spojili s oborinskom vodom na kanalizaciju i onda u jednom trenutku ogromna količina vode stvara pritisak na sustav koji to ne može primiti. Morat ćemo izvršiti kontrolu sustava i probati tu priču dovesti u red”, kazao je Kurtov.

Iz županijskog Centra 112 doznaje se da nema dojava o ozlijeđenim osobama.

Izvor: SD/ZDanas