fbpx

Policija i dalje traga za misterioznim autom u Savi: Rijeku pretražuje jet ski sa sondom

ZAGREBAČKA policija i dalje pretražuje Savu u potrazi za automobilom koji je jučer sletio u rijeku kraj Mosta slobode. Na terenu su ronioci, vatrogasci i pripadnici HGSS-a.

Potraga koja je prekinuta sinoć u 22 sata nastavljena je jutros u 10 sati. Na terenu su dva jet skija koji sudjeluju u pretraživanju rijeke uz pomoć sonde. Iz policije se doznaje da nitko nije prijavio nestanak osobe ili osoba koji bi odgovarao ovom slučaju.

Pretragu otežavaju jake struje i mutna voda Save. Područje potrage prošireno je sve do toplane koja se nalazi oko 1,5 kilometara od mosta.

Potraga krenula u utorak u 15 sati

Podsjećamo, policija jučer oko 15 sati je zaprimila dojavu kako je automobil sletio u rijeku Savu. Odmah su alarmirane sve dežurne službe te je započela potraga.

Uz policiju, na teren su izašli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb s tri vozila. U akciju se uključio i zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Pročelnik Pavle Kalinić poslao je ekipu ronilaca da pomognu u potrazi.

Zasad iz policije nema nikakvih dodatnih službenih informacija o događaju.

Vozilo još nije pronađeno. Kanuima se pretražuje rijeka, a ronioci na raspolaganju imaju i robotsku sondu. Pretpostavlja se da je voda odnijela automobil nizvodno prema toplani.

RTL je jučer objavio kako su spasioci “napipali nešto” oko 200 metara nizvodno, ali zasad još nije potvrđeno da je riječ o automobilu kojeg se traži. Oko 22 sata potraga je prekinuta zbog prejake struje te je jutros nastavljena. U potragu se sinoć uključio i HGSS, čiji su članovi podvodnom kamerom pretraživali Savu.

Riječ o samoubojstvu?

Policija je dojavu o slijetanju automobila u Savu kod Mosta slobode zaprimila od službe 112.

Očevici tvrde kako je u automobilu bio mladi par – dečko i djevojka. Prema izjavama koje su očevici dali RTL-u, mladić i djevojka su se u Savu zaletjeli namjerno.

Policija još nije potvrdila koliko je osoba bilo u vozilu. Službeno se još ne zna što je razlog slijetanja automobila.

Neslužbeno se doznaje da se auto, navodno marke Fiat Uno crne ili plave boje, s obale zaletio u Savu u blizini sjevernog dijela Mosta slobode.

Djelatnici policije i Javne vatrogasne postrojbe, koji su na teren izašli s više vozila, trakom su ogradili područje i detaljno pretražuju nasip i rijeku.

Izvor: Index.hr