fbpx

TRAŽI GA POLICIJA Oborio pješaka pa mu pružio pomoć te se udaljio s mjesta nesreće

U nedjelju 20.srpnja 2014.godine oko 8 sati, na raskrižju ulica Petra Skoka, ul. Marina Držića i ul. Ivana Lucića u Zadru, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao osobni automobil kojim je upravljao muškrac u dobi između 50 i 60 godina koji je neoprezno vozeći naletio i oborio 82-godišnjeg pješaka, koji je u trenutku nesreće kolnik ceste prelazio obilježenim pješačkim prijelazom.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je došla do saznanja da se vozač, odmah nakon nesreće, zaustavio i pružio pomoć oborenom pješaku, a da se nakon toga automobilom udaljio s mjesta nesreće.

Policija vjeruje da kod vozača nije postojala namjera da prikrije svoje sudjelovanje u nesreći, stoga apeliramo da se sam javi Postaji prometne policije radi davanja obavijesti o prometnoj nesreći.

Isto tako, mole se svi građani koji imaju ikakvu informaciju o događaju da se jave prometnoj policiji ili Operativno komunikacijskom centru policije na tel.192.

Policija sudionike prometa na cestama upozorava na pojačan oprez, te na potrebu striktnog poštovanja prometnih propisa kao i pravila prometa, a osobito znakova koje im daju ovlaštene osobe pri regulaciji i vođenju prometa.

ZDanas