fbpx

U petak Varoška fjaka i Varoška fešta

“Nakon neuspješnog prvog pokušaja prije tjedan dana, jer se kontra lošeg vremena ipak ne isplati boriti, ugostitelji iz Varoši u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra odlučili su sutra, u petak 19.09. organizirati cjelodnevno događanje i manifestaciju pod nazivom: Varoška marenda, Varoška fjaka i Varoška fešta!

Varoška fešta se tradicionalno održava u mjesecu rujnu te se s njom potiho završava turistička sezona.

U petak, 19.rujna, s početkom u 11 sati ujutro, počet će Varoška marenda uz glazbenu pozadinu DJ Angela. Marenda će trajati sve do 15 sati, a posjetitelje ćemo ugostiti sa dalmatinskim specijalitetima: crnim rižotom, pršutom, sirom i fritulama. U pauzama DJ setova svirat će lagani taktovi zadarskih mandolinaša. Tijekom cijelog dana posjetitelji će imati priliku vidjeti izložbu Narodnog muzeja Stare fotografije grada Zadra.

U popodnevnim satima na red dolazi Varoška fjaka u kojoj ćemo prikazati pravu fjaku svakog Dalmatinca, uz laganu dalmatinsku glazbu, girice i tradicionalne likere i ostala pića po povoljnim cijenama.

Ono što će ove godine upriličiti štih Dalmacije, jest pravi dalmatinski tovar i njegov čuvar, što će turistima približiti tu životinju koja već desetljećima živi u suživotu sa malim čovjekom iz Dalmacije.

Kako nakon bonace dolazi i oluja, tako ćemo i mi popodnevnu fjaku zamijeniti Varoškom feštom, na kojoj će nastupiti Bepo Matešić i David Ricov, klapa Kampanel, DJ Angelo te ostali izvođači koji će nas zabavljati sve do 3 sata ujutro.

Pozivamo sve ljude željne dalmatinskog ugođaja i dalmatinske zabave da nam se pridruže na ispraćaju još jednog ljeta uz nezaboravnu Varošku feštu.”

ZDanas