fbpx

DORH traži izvješće povodom neosnovanog naloga PU Zadarskoj od strane ŽDO-a za privođenje Marka Pupića Bakrača i Ante Rubeše

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač poslao je medijima priopćenje te dopis DORH-a u kojem se traži od Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta da DORH obavijesti o poduzetim i utvrđenim radnjama u povodu neosnovanog naloga PU Zadarskoj od strane ŽDO-a za privođenje Marka Pupića Bakrača i Ante Rubeše. Drugi priloženi je dopis DORH-a prema ŽDO-u u kojem se traži izvješće o poduzetom zbog nezakonitog naloga za intervenciju zaštitara prema Anti Rubeši i Pupiću Bakrača.

Kako nijedna od ovih radnji nema temelja u Zakonu Pupić očekuje da će odgovorni snositi sankcije. Budući da o poduzetim radnjama izvješće traži zamjenica Glavnog državnog odvjetnika RH Andrea Šurina Marton Pupić vjeruje, kako navodi, da ovi predmeti neće završiti u ladici kao mnogi do sada. Osobito je važno, tvrdi, da se rasvijetle ovi slučajevi kako bi se utvrdilo dali institucije sistema rade po nečijim nalozima van sustava.

Već duže vremena Marko Pupić Bakrač iznosi ono što je svim poznato a to je da Zadrom vlada političko interesna grupacija koja je svoje korijenje duboko pustila i u institucijama sistema. Predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić je u svom opširnom intervju javno progovorio o interesnoj grupaciji unutar zadarskog suda. To je po prvi puta da se netko iz institucija sistema, još ovako visokorangiran očitovao o ovom problemu. Istup suca Željka Rogića čin je hrabrosti bez presedana.

Vrhunac cinizma je da sudac Boris Babić sudi sucu Željku Rogiću i osuđuje ga. Institucijama bi opet u potpunosti htjeli ovladati oni zbog čijih su makinacija na slobodi svi viđeniji kriminalci u gradu Zadru. Imenovanja na odgovorna mjesta na sudu trebalo bi valjda provoditi po genetskoj referenci odnosno po posjedovanju ” sudačkih gena” i vezanosti za zadarsku političko-interesnu grupaciju a ne po sposobnosti i rezultatima rada kao što je činio i čini Željko Rogić. Došlo je vrijeme da se odijeli žito od kukolja. Za početak časni suci će se morati javno očitovati da li je kršenje sudačke etike i rušenje digniteta profesije iznošenje problema u javnost sa ciljem njihovog rješavanja ili šurovanje sa kriminalcima ? Uskoro ćemo vidjeti koliko je svaki od njih stvarno častan, stoji u priopćenju.

DORH-traženje izvješća

ZDanas