fbpx

Grad Zadar otkupljuje za milijun kuna pravo služnosti na dijelu zemljišta koje je prodano Mladenu Ninčeviću

Grad Zadar otkupit će za milijun kuna pravo služnosti na dijelu zemljišta koje je 2008. godine prodano građevinskom poduzetniku Mladenu Ninčeviću.

Izjavio je to za Radio Zadar gradonačelnik Božidar Kalmeta objasnivši kako se radi o površini 9 metara širine u dužini cijele zgrade s pet ulaza u Ul. Petra svačića 3 – 11.

Činjenica je da to zemljište nikad nije bilo u vlasništvu stanara zgrade. Želim da shvate kako je gradska uprava na njihovoj strani. Želimo pronaći kompromisno rješenje pa sam održao dvadesetak sastanaka i sa stanarima i s g. Ninčevićem. Osobno smatram da je g. Ninčević mogao biti malo kooperativniji pa bismo do rješenja došli puno brže. Kako su me obavijestili iz pravne službe grada, sada su stavovi usuglašeni. Čekamo potpisivanje ugovora, ali eto, g. Ninčević je otputovao u Australiju, kako sam čuo – rekao je gradonačelnik Kalmeta.

Na pitanje smatra li da se radi o primjeru lošega gospodarenja gradskom imovinom, s obzirom da je riječ o zemljištu koje je prije 6 godina bilo u vlasništvu Grada Zadra gradonačelnik Kalmeta je odgovorio da ne smatra.

Ne bih to tako postavio. Zemljište je prodano, sukladno zakonu, na javnom natječaju s ciljem da se taj dio grada razvije. Nasuprot Trgovinskog centra na Relji bilo je planirana izgradnja hotela i kongresnog centra – odgovorio je Kalmeta.

Međutim, investitor Ninčević je odustao od tog projekta, a svoje graditeljske ambicije je zadovoljio izmjenama prostorno-planske dokumentacije pa je na tom zemljištu moguća gradnja poslovno-stambenog objekta. Jeste li razočarani da se neće graditi ni Hilton niti kongresni centar?

Naravno da sam razočaran, ali ne bih sada želio nadolijevati ulje na vatru. U ovom trenutku želim poručiti stanarima u Ul. Petra Svačića da je gradska uprava na njihovoj strani- odgovorio je gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Izvor:HRT/ZDanas