fbpx

Gradonačelnik Obrovca dodijeliti će stan obitelji teško bolesnog i nepokretnog mladića

Dan nakon što smo objavili potresnu priču o obitelji Perica iz Obrovca čiji 22-godišnji sin Dino, teško bolestan nepokretan mladić, već 10 godina ne izlazi iz kuće jer ga roditelji Joso i Rajna ne mogu nositi s trećega kata u invalidskim kolicima, razgovarali smo s gradonačelnikom Obrovca Antom Županom, koji nam je u utorak obećao da će se rješenje za Perice što prije pronaći.

– Grad je nedavno krenuo u obnovu nekoliko devastiranih objekata u staroj jezgri koji imaju prizemne stanove. Prvi od tih stanova koji se završi dobit će obitelj Perica. Jako smo dobro upoznati sa situacijom te obitelji i sve što moraju prolaziti zbog života u neadekvatnim uvjetima, no problem je u tome što Grad Obrovac trenutno nema na raspolaganju ni jedan stan u prizemlju koji bi njima odgovarao. U staroj gradskoj jezgri takvi postoje, ali su devastirani i zato smo nedavno krenuli u njihovu obnovu – rekao nam je gradonačelnik Župan.

No, na žalost, za prazan stan u prizemlju na Obali časnika Senada Župana, gdje bi Dinu Pericu od izlaska dijelilo “samo” 15 stepenica umjesto sadašnjih 93, koje su njegovoj obitelji postale prevelika prepreka, Grad nema rješenja. Stan na čijim je vratima pločica s imenom Željka Modrića, inače strica nogometaša Luke, tadašnje Ministarstvo regionalnog razvoja zapečatilo je 2008. godine.
Borit ću se dok sam živa

Kako je naknadno utvrđeno da on na taj stan nije imao pravo, država je pokrenula sudski postupak za povrat u posjed svoje imovine koji još uvijek traje. Stan je prazan, susjedi kažu da ga nitko ne koristi jer vlasnik živi u Makarskoj. A ta zgrada, koju je 2008. godine država predala Gradu Obrovcu, još nije upisana u katastar pa ne mogu njom ni raspolagati. Dok se taj gordijski čvor ne otpetlja, svi su nemoćni.

– Meni i suprugu Josi važno je samo da nam se problem što prije riješi. Nas dvoje starimo, a sin Dino bez nas ostaje bez jedinog uporišta. Dok sam živa, borit ću se da mu se osigura život dostojan čovjeka i da moj sin živi normalno, a ne zatočen u derutnom stanu na trećem katu gdje ga ne možemo ni okupati bez da skidamo vrata i iznosimo perilicu rublja.

Nadam se da će se ovo što gradonačenik govori što prije ostvariti jer ja neću odustati od borbe za svog Dina. To ovim putem javno poručujem svima koji su nadležni za ovo što se događa sa stanovima u Obrovcu – kaže majka Rajna Perica, koja sa suprugom i sinom oboljelim od cerebralne paralize već 17 godina živi u neadekvatnim uvjetima. Dokle još, pita se…

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas