fbpx

Make up odstranjivači koje možete pronaći kod kuće

Šminka će itekako poboljšati vaš prirodan izgled, a ono čega se treba držati i o čemu treba voditi računa jest odstranjivanje te šminke. Nikako nemojte prakticirati spavanjem sa šminkom, već je pažljivo odstranite prije spavanja kako biste spriječili začepljenje pora i prerano starenje. Drogerije nam zaista nude puno proizvoda koji će održati kožu zdravom, ali ipak pokušajte uzeti u obzir i prirodne mogućnosti. Donosimo vam četiri proizvoda koje možete pronaći u svom domu, a koji nemaju nikakvog štetnog utjecaja na vašu kožu, sigurni su i prirodni.

Sojino mlijeko i banana

Ovo je jedna od najboljih kombinacija za uklanjanje šminke s lica. Pomoći će da uklonite svu nečistoću i prljavštinu koja se nakupila na vašem licu. Smjesu napravite tako da izrežete i zgnječite bananu i umiješate sa sojinim mlijekom. Miješajte dok smjesa ne postane konzistentna i nanesite na lice. Ostavite nekoliko minuta i zatim isperite.

Bademovo mlijeko

Badem potječe iz porodice oraha, ali za razliku od drugih vrsta mlijeka ne sadrži laktozu. Da biste isprobali bademovo mlijeko za čišćenje lica, stavite blanširane bademe u blender i miješajte dok ne postane kremast, uz dodatak malo vode. Ovo mlijeko će ukloniti sva ulja, masti i šminku. Također, za uklanjanje šminke ocijedite bademe preko gaze, a ostatke koju ostanu na gazi upotrijebite za piling lica – utrljajte na lice kružnim pokretima, a zatim isperite.

Maslinovo ulje

Kombinacija maslinovog ulja i hamamelisa (američke lijeske) učinit će čudo za vašu kožu zbog svojih svojstava i sastojaka. Pomoći će da se koža oporavi od mogućih oštrih odstranjivača koje koristite, ali i da izbjegnete začepljenje pora i sušenje kože.

Krastavac

Zbog svojih hidratantnim svojstava, krastavac će omogućiti da vaša koža ne bude suha i bez sjaja. On će otkloniti mrtve stanice s kože, ali i eliminirati potrebu za čestim pilinzima na licu. Možete jednostavno ocijediti sok od krastavca da operete lice ili izmiksati kako biste dobili smjesu koju ćete koristiti kao piling, to jest pastu za lice.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je zbog visokog udjela masti vrlo dobro za suhu kožu jer je ujedno hidratantno. Učinkovito će ukloniti šminku, djeluje kao ovlaživač i zaštitnik kože.

Izvor: žena.hr