fbpx

Zatvara se prometnica od Pegle do Lančanih vrata

U Zadru su na četiri mjesta raskopane ulice zbog izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže. Danas je jedno radilište u Ulici Mate Balote obišao i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Najavio je skoro otvaranje za promet Murvičke ceste, ali i zatvaranje jedne od najvažnijih prometnica na Poluotoku – od Pegle do Lančanih vrata.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao je jedno od četiri gradilišta, gdje su u tijeku radovi na sekunadarnoj kanalizacijskoj mreži. Dobili su i sve potrebne dozvole za gradnju mreže u 206 gradskih ulica, no gradit će se postupno, sukladno financijskim mogućnostima. A, do tada jedno gradilište napokon se otvara – u petak će nakon višemjesečnih radova u promet biti puštena Murvička:
Dakle onaj rotor koji se na njoj gradi bit će gotov i u petak u 14 sati otvara se ova prometnica,a nastavljaju se radovi Čustićevom, najavio je gradonačelnik Kalmeta

I dok se jedna od važnijih gradskih prometnica ponovno otvara za promet – u ponedjeljak se zatvara druga važna gradska prometnica – i to na Poluotoku:

Dio ulice od kuće koju svi zovemo Pegla pa do trajektnog pristaništa jer počinju radovi na izgradnji Crpne stanice Centar 1 i Centar 2 i radovi će trajati do 15. svibnja iduće godine,najavio jezadarski gardonačelnik

Zato je s policijom i svim komunalnim poduzećima dogovoreno kako će se prometovati Poluotokom. Kako je najavio pročelnik Darko Kasap, Muraj će, čini se biti glavna žila kucavica.

A gradonačelnik Kalmeta poručuje da se isplati malo žrtvovati, jer nakon izgradnje te, ali i još jedne crpne postaje u Zadru više neće biti nijedan ispust s izrazvnim izlijevanjem fekalija u more.

Izvor: HRT/ZDanas
Filip Brala/PIXSELL