fbpx

DOBIO 3,5 GODINE ZATVORA ZBOG ROPSTVA, SILOVANJA I IZNUDE, PA PUŠTEN NA SLOBODU: Elmir Džinić Šejtan (39): “Ja je htio ženiti, a ona mi napakovala svašta!”

– Ja sam je htio ženiti, a ona mene optužila. Samo sam tražio dio svog novca od uzdržavanja natrag, a onda mi, brate, napakovalo svašta. Mislio sam da ću dobiti najmanje 150 godina zatvora i sudac Marijan Bitanga je bio korektan. Nimalo nisam kriv, a nadimak Šejtan dolazi, ne iz mog karaktera, već iz prezimena. Džin je kod nas šejtan, vrag, a ja to nisam – kazao nam je 39-godišnji državljanin BiH iz okolice Cazina Elmir Đinić zvani Šejtan nakon što je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog trgovanja ljudima, silovanja i iznude.

– Bili smo u vezi i ona je je naravno zbog toga i otišla sa mnom. Namjeravali smo sklopiti brak. Nisam ja njoj ništa branio, a o njezinoj slobodi dovoljno govori činjenica da je napravila više od tisuću eura računa na mobitelu – ispričao je.

Za tri teška kaznena djela Šejtan je optužen nakon što ga je u kolovozu prošle godine prijavila žena sa zadarskog područja kazavši kako ju je namamio, seksualno iskorištavao, zarobio i potom iznuđivao lažno joj ponudivši preko Facebooka da će joj pomoći zaposliti se u Italiji. Unatoč teškim optužbama, Đinić je jučer izašao na slobodu do pravomoćnosti presude nakon što je prethodno 14 mjeseci proveo u zadarskom istražnom zatvoru, a uhićen je u Ličkom Petrovom selu gdje je preuzeo traženi novac od djevojke.

– Presuda se temelji na iskazu oštećene djevojke. Olakotna okolnost je činjenica da optuženi dosad nije bio osuđivan – kazao je sudac Marijan Bitanga dosudivši ujedno da Šejtan petnaest dana od pravomoćnosti presude mora platiti troškove sudskog postupka koji iznose nešto više od 30 tisuća kuna.

Optužba Šejtana tereti da je djevojci lažno ponudio plaću od 1.200,00 eura, posao u tvornici za pakiranje jabuka “Geos”, te smještaj kod sebe, znajući da je nezaposlena i da živi s troje djece i izvanbračnim suprugom od njegove mirovine. Odvezao ju je u Italiju, u mjesto Schlanders i tu joj uzeo putovnicu, osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu, te je iskorištavao za zadovoljenje vlastite seksualne pohote. U srpnju ju je pak odveo u Tržac u BiH i to tako da je njene dokumente, koje je držao kod sebe, on predavao policijskim i carinskim službama na granicama. Tijekom puta joj je govorio da se pripremi, da ima neke cure na kojima prostitucijom zarađuje velike novce, dočim je svojim rođacima predstavio kao novu suprugu, pa ju je tamo ponovno prisilio na seksualni odnos i to pred dvojicom mlađih muškaraca.

Nekoliko dana poslije ostavio je na Plitvicama, a njenu putovnicu zadržao kako bi je prisilio da se vrati kod njega u Italiju. Prijetio joj je da će ubiti njenog izvanbračnog supruga, te je od nje i njega zatražio novac kojeg mu ona navodno duguje za putovanje, hranu i popravak vozila. Od djevojke je zahtijevao da proda svoju kuću i da mu donese novac, kako njen tako i novac njenog izvanbračnog supruga, te je 28. kolovoza u 1,30 sati, došao na granični prijelaz iz Republike Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku u Ličkom Petrovom Selu. Pješice je prešao granicu i od djevojke preuzeo žutu kuvertu vjerujući da se u njoj nalazi novac, nakon čega je uhićen.

– Posao joj nisam uspio pronaći, no cijelo vrijeme sam je uzdržavao i brinuo se o njoj. U Cazinu sam je predstavio kao suprugu, valjda to dovoljno govori o mojim namjerama. Srce mi je u duši čisto. Cijela moja općina zna da nisam takav i to mi je najbitnije – kazao je 39-godišnjak dodajući kako je u Italiji 18 godina radio u tvornici sa 130 žena, te da nikada nije bilo nikakvih problema.

Nakon što je izašao na slobodu rekao je kako će najprije obići djecu koju ima iz prijašnjeg braka, a onda ću razgovarati sa poslodavcem u Italiji o mogućnosti povratka na posao.

Izvor: Zadarski.hr/ZDanas