fbpx

MIKULIĆ ZAVRŠIO NA POLICIJI “Postoji lobi povezan sa sudom koji je bacio oko na moj hotel!”

Milenko Mikulić, biogradski poduzetnik, priveden je jutros u policijsku postaju u Biogradu na razgovor zbog izjave koju je dao našem portalu Zadarski.hr da će dignuti hotel Albamaris i sebe u zrak zbog ovrhe kojom je prodan Visokoj školi Baltazar Adam Krčelić.

– Razgovarao sam s policajcima. Zadržali su me u postaji jer čekaju da im dođe inspektor iz Zadra, a onda namjeravaju pregledati hotel – javio se Mikulić mobitelom iz policijske postaje. Ponovio je da je prevaren prilikom kupnje tvrtke Gušti i to dva puta.

– Prvi put kad mi Kutjevo nije željelo skinuti hipoteku zbog kredita za koji nisam znao kojim je bila opeterećena tvrtka Gušti d.o.o. koju sam kupio zbog čega je otišla u stečaj, a drugi put nakon što smo se dogovorili da će oni povući ovrhu, a ja tužbu. Kad smo vidjeli da oni to nisu napravili, mi smo podnijeli žalbu Županijskom sudu u Zadru i vratili smo tužbu ponovno na razmatranje. Međutim Županijski sud donosi rješenje prije mjesec dana da se odbija moja žalba iz razloga jer je povučena tužba. Zbog svega toga podnio sam kaznene prijave protiv nekoliko osoba sa Županijskog suda i tvrtke Kutjevo, između ostalog i protiv sudskog savjetnika Denisa Klarendića jer nije poštivao činjenicu da je pokrenuta tužba za taj spor i da ne može provoditi ovrhu dok spor traje. Postoji lobi koji je „digao nogu“ za kupnju tog hotela i koji je prije par godina tražio od mene da im prodam hotel da bi oni tu otvorili taj svoj dom. Klarendić je stavio procjenu vrijednosti hotela od 1,5 milijuna eura iako u svim papirima postoji procjena od 3,9 milijuna eura, da bi ga na drugoj dražbi prodao za 700 tisuća eura, odnosno za pola cijene, što znači da ga je prodao za jednu šestinu vrijednosti hotela. Da je stavio vrijednost hotela od 3,9 milijuna eura, onda bi se se prodajom mogao naplatiti i ostali bi mi novci, ovako sam ostao bez svega iako nisam za ništa kriv. Ja sam ovdje izigran. Oko dva – tri milijuna kuna sam „popušio“ u Guštima, da bi na kraju sva imovina ostala Kutjevu. Što je to ako nije prevara – kazao je Mikulić.

O pritužbama Milenka Mikulića na sud i ovršni postupak pitali smo i Denisa Klarendića, sudskog savjetnika, kojega je Mikulić direktno prozvao kao krivca za prodaju hotela.

– Pravno stvar stoji vrlo loše za gospodina Mikulića jer je tužbu na koju se poziva, on povukao. Zbog čega je to učinio, kakvi su bili interni dogovori njega i Kutjeva, to je njihova stvar, ali on je dužan Kutjevu oko 20 milijuna kuna, oni su išli u ovrhu, mi smo donijeli rješenje, Županijski sud je to potvrdio. Mi smo prodavali tu nekretninu, ona je prodana, donijeli smo rješenje o dosudi novom kupcu i to je Županijski sud potvrdio. Sve je to išlo temeljem javnobilježničke isprave, ugovora o kreditu koji je solemniziran, znači potvrđeno je da je to pravilno učinjeno i da je taj ugovor postao ovršan. To je sve provedeno, sve su žalbe provedene – kazao je Denis Klarendić dodajući kako ovršni postupak nije razmatrao ostale detalje Mikulićevog poslovnog odnosa s Kutjevom d.d.

– Kutjevo je još ranije imalo upisano hipoteku na njegove nekretnine i temeljem te hipoteke uvijek su mogli ići u ovrhu, a to što je on podnosio tužbe pa povlačio, to je stvar internog dogovora koji ne ovisi uopće o ovršnom postupku. Vi imate hipoteku za dug koji niste platili i možete ići u ovrhu kad god hoćete. Žalba na rješenje o ovrsi odbijeno je kod Županijskog suda. Mi bi postupili pogrešno da smo bilo što drugo uradili, da smo ignorirali prijedlog za ovrhu, a dug postoji. Gospodin Mikulić se sad nažalost našao u takvoj situaciji kad mu je svatko kriv, pa tako i ja – kazao je Denis Klarendić.

Izvor: Zadarski.hr/ZDanas