fbpx

Vueling potvrdio letove za Zadar iz Barcelone i Rima

Nakon uspješno odrađenog prvog dana na jednom od najvećih sajmova kongresne industrije u Europi, EIBTM-u, koji se od 18. do 20. studenoga tradicionalno održava u Barceloni, direktor Glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić održao je sastanak s predstavnicima španjolske niskotarifne kompanije Vueling, na čelu s direktoricom korporativnog poslovanja Silvijom Estivill.

Prepoznavši potencijal hrvatske turističke ponude, Vueling je odlučio uvesti nove linije prema hrvatskim destinacijama iz Španjolske i Italije. Uz direktne letove Barcelona – Zagreb od 3. travnja, koje će biti dostupne sve do kraja listopada, novost u ponudi predstavljaju i letovi iz Barcelone za Zadar, jednom tjedno od kraja lipnja do početka rujna. Jednako tako, za Advent se uvodi linija Barcelona – Zagreb koja kreće u prosincu ove godine. Vueling će uvesti letove za Dubrovnik i Split, a razmatra se i uvođenje linije prema Puli.

– Predstavljenim linijama Vueling se pozicionirao kao vodeća avio kompanija za prijevoz najvećeg broja španjolskih gostiju prema Hrvatskoj, zauzimajući direktno važnu ulogu u porastu broja dolazaka gostiju iz Španjolske koji su u prvih 10 mjeseci 2014. godine ostvarili 18 posto više dolazaka i 18 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje u 2013. godini. Ovo je značajan iskorak prema španjolskom tržištu s kojega se iz godine u godinu bilježi sve već broj dolazaka i noćenja. Vjerujem kako će novouvedene linije značajnije pridonijeti dodatnom porastu gostiju sa španjolskoga tržišta i u godini koja slijedi, izjavio je direktor Ivičić nakon održanoga sastanka.

Zahvaljujući ostvarenim poslovnim rezultatima u tekućoj godini, španjolski avio prijevoznik uvodi dvije nove linije u sezoni 2015. godine kojima će povezati četiri grada – Pulu, Split, Dubrovnik i Zadar s talijanskom prijestolnicom Rimom. Na letovima prema Zadru Vueling će ponuditi čak 50 posto više sjedećih kapaciteta.

Izvor: Zadarski list/ZDanas