fbpx

AKCIJA MLADIH O “SLUČAJU BRODARICA”: Glava hobotnice je na Narodnom trgu – suočit ćemo se na sjednici Vijeća!

Ne radi se ni o kakvoj koaliciji SDP-a i HDZ-a, ovdje se radi o klasičnoj kupnji vijećnika što je HDZ-ova stalna praksa, posebno u Zadru. Od završetka izbora za MO Brodarice Petar Špika i Dragan Ranj druguju po kafićima u Petrićima u koje inače nikad prije nisu zalazili ni pojedinačno, a kamoli zajedno. Očigledna je bila namjera od samog početka. Zna se za koje poslove u HDZ-u služi Petar Špika. Čovjek je osam godina bio vijećnik i nijednom se nije javio za riječ, zasigurno njegova uloga u HDZ-u nije intelektualne naravi, izjavio je Marko Pupić Bakrač na presici Akcije mladih povodom odluke Dragana Ranja da postane predsjednik MO uz potporu HDZ-a.

-Ranj je potpredsjednik i najviše rangirani oporbeni vijećnik u Županijskoj skupštini. On ne bi odbacio svoj položaj i dugogodišnji staž u SDP-u bezrazložno, bez nekog interesa i samo zbog vlasti u MO, rekao je Pupić Bakrač najavljujući podizanje kaznene prijave “zbog sumnje u kupoprodaju mandata”.

-Dok su kriminalci u politici i na vlasti, pljačkat će se državna i gradska imovina, krast će se glasovi i kupovati vijećnici. Posebno je Kalmetina era plodonosna za cvjetanje kriminala ovakve vrste. Što se nas tiče, nikad nećemo priznati vlast formiranu na kriminalnim, a ne demokratskim osnovama, pa tako niti ovu u MO Brodarica, izjavio je Pupić Bakrač i odaslao jasnu poruku pred sjednicu Gradskog vijeća u subotu:

-Glava kriminalne hobotnice koja stoji iza ovakih učestalih makinacija u Zadru je na Narodnom trgu 1. Suočit ćemo se na sutrašnjoj sjednici Vijeća, poručio je vijećnik AM.

TKO JE DIRIGIRAO PLJAČKOM I TKO JE MORALNA NAKAZA?
Moral se u Zadru urušava 23 godine šutnjom SDP-a o načinu vladanja HDZ-a, a članove te dvije stranke treba upozoriti da su članovi privatne interesne falange, izjavila je Marjana Botić navodeći da se “institucije bave nama kao da smo mi dirigirali pljačkanjem Zadra”, te da vijećnici AM žive u strahu za svoje obitelji. Svoje naguravanje s Petrom Špikom na Narodnom trgu Ante Rubeša je nazvao “opravdanom emocionalnom reakcijom na nepravdu” koju su počinile “moralne nakaze” iako je Akcija mladih na Brodarici imala listu s najviše osvojenih glasova u cijelom Zadru.

Izvor: zadarski.hr