fbpx

PREVARENI BIRAČI Koalicija između HDZ-a i SDP-a izbacila Akciju mladih na Brodarici!

10.43 – Žestoka jutarnja svađa između gradskog vijećnika Akcije mladih Ante Rubeše i poznatog zadarskog HDZ-ovca Pere Špike bila je samo ulični nastavak konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnog odbora Brodarice koja se u četvrtak održala u gradskoj vijećnici. Na nedavnim su kvartovskim izborima Akcija mladih i HDZ osvojili po četiri mandata, a jedan je otišao u ruke SDP-ovca Dragana Ranja, pa se pretpostavljalo da će, kao u nekim drugim mjesnim odborima, doći do suradnje između Akcije mladih i SDP-a.

Ali, dogodio se preokret: Dragan Ranj je samog sebe predložio za predsjednika Mjesnog odbora, a HDZ ga je podržao i time je Akcija mladih ispala iz igre u slaganju “vlasti” na Brodarici gdje je u protekle četiri godine imala većinu.

-Dogodila se koalicija između HDZ-a i SDP-a u svom punom obliku! Eto, to se dogodilo. Čovjek koji je imao mandat i 120 glasova predloži sebe za predsjednika, mimo svih prethodnih razgovora i dogovora. To me je izbacilo iz takta, pogotovo kada se Špika, koji uopće nije u Vijeću Mjesnog odbora, pojavio odmah po završetku sjednice i počeo likovati, izjavio je Ante Rubeša odmah nakon incidenta.

Rubeša prepričava kako je Ranj bio pod pritiskom Špike i Joška Pulje, pa je izjavio da ni Mjesni odbor ni Brodarica neće dobiti ništa od gradske vlasti ako bi bio izabran predstavnik Akcije mladih.

– Izigrani smo i ja nakon ovoga stvarno nemam pojma što će biti s Mjesnim odborom. Ovo je sramota, kaže Rubeša.

Podpredsjednik gradske organizacije SDP-a Darko Vrdoljak je vrlo brzo saznao što se dogodilo s konstituiranjem Vijeća MO Brodarice:

– Za ovakav postupak Dragana Ranja nije bilo ni jednog jedinog političkog razloga: mi smo na Novom Bokanjcu podržali vijećnike Akcije mladih, oni su nas podržali u Ričinama, pa je bilo logično da se suradnja nastavi i na Brodarici. Mandat je njegov i nema načina da mu ga se oduzme, ako on to ne želi, ali ono što mogu kazati je ovo: Dragan Ranj je bivši član SDP-a! Nakon ovoga ne vidim načina da ostane u stranci. Drugog izlaza nema, kazao nam je Vrdoljak.

9.20 – Nešto prije 9 sati na Narodnom trgu došlo je do naguravanja i verbalnog obračuna između gradskog vijećnika Akcije mladih Ante Rubeše i HDZ-ovca Pere Špike i još nekoliko neprepoznatljivih osoba, javlaj Zadarski.hr.

Koji je bio motiv sukoba zasad nije poznato, no nakon teških riječi koje su odjekivale trgom obračun je u jednom trenutku umalo prerastao u ozbiljnu tučnjavu.

Iako su se Rubeša i Špika dohvatili za jakne, nakon višeminutnih psovki razišli su se svaki na svoju stranu, a na balkon Gradske vijećnice izašao je i dogradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Izvor: SD/ZDanas