fbpx

ZADNJI DANI HOTELA IŽ Supruga jednog od dvoje stanara: “Struju i vodu imamo, o ostalom ne želim govoriti!”

– Evo kao što vidite vode i struje imamo, ostalo ne želim komentirati – kazala je supruga razvojačenog branitelja Rade Ukalovića, čija je obitelj sa dvoje djece u subotu, 28. veljače, nakon dvanaest godina trebala iseliti iz zadarskog hotela Iž zajedno sa prognanikom Zoranom Žunićem koji tamo živi čak 23 godine. Iako je prema najavi direktora Vencija Kvartuča, u nekadašnjem vojnom hotelu, a onda privremeno utočištu prognanika i izbjeglica, u subotu trebala biti isključena voda i struja, a nakon toga i zaključana vrata jer država prodaje hotel, obitelj Ukalović je u sobi još gledala televiziju, dok Žunića tamo nismo zatekli. Iz hotela je iseljavalo samo vojno osoblje.

– Oni su dobili službenu obavijest da hotel radi do 28. veljače i sada jedino možemo pustiti da institucije rade svoj posao. Nikoga ne deložiram već se objekt zatvara, a to što pojedinci rade je sramotno jer je riječ o osobama koje imaju gdje živjeti- kazao je Kvartuč navodeći kako se hotel službeno zatvara u ponedjeljak 2. ožujka. Iz hotela će se nakon toga izvući inventar, te će se izvršiti primopredaja objekta između MORH-a i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom koji će ga ponuditi na prodaju. Objekt hotela Iž još je prije šest mjeseci stavljen na popis „Projekta 100“, a javilo se već 16 zainteresiranih za hotel Iž s raznim idejama

U Zadru službeno prognanika više nema, a što se tiče Ukalovića, Kvartuč navodi kako on nikada nije ni imao pravo na smještaj u hotelu Iž.

– Njemu se izišlo u susret kao razvojačenom branitelju koji je otišao u mirovinu i on je tu bio na privremenom smještaju, za što je trebao plaćati najamninu od 700 kuna. Nikada nije ništa plaćao, živi tu 12 godina i djeca su mu odavde u školu išla, supruga mu ne radi nigdje i on je nagomilao dugova nekoliko desetaka tisuća kuna koje ne može platiti. To su strašne priče, ali što se tiče hotela Iž, to je gotova stvar. Vojne osobe dobivat će naknadu 1.400 kuna mjesečno za stanovanje na području Zadra, tako da ovdje više nitko ne ostaje, rekao je Kvartuč.

Izvor: Zadarski.hr