fbpx

HSS Ugostitelji su u strahu od gradske vlasti!

Uz kavu u stranačkim prsotorijama HSS-a, dobit će i presicu o ugostiteljskom mobilijaru i – strahu zadarskih ugostitelja od gradske vlasti!

-Pozdravljamo ideju unisonosti izgleda našega grada, ali neshvatljivo nam je da se ovakvi propisi donose dan prije početka sezone u Zadru kada znamo da su više-manje svi ugostitelji već nabavili opremu za svoje lokale.

Unatoč brojnim pritužbama ugostitelja na koje ćemo se osvrnuti, zbog straha od zamjeranja gradskim vlastima od kojih ovisi njihov posao, nismo htjeli dovoditi u nezgodnu poziciju niti jednog ugostitelja te vas stoga pozivamo na kavu u naše stranačke prostorije, a ne u jedan od lokala na Poluotoku, stoji u pozivu HSS-a.

-Ugostitelji su u strahu od gradskih vlasti. Upravo s Gradom Zadrom potpisuju ugovore o korištenju terasa i nitko ne želi ni zucnuti, jer im o tome ovisi svaki kvadrat kojega mogu dobiti. Vidim tu nekakav zakon šutnje, omertu. Ti ljudi znaju tko odobrava i tko potpisuje ugovore za korištenje javnih površina i terasa, pa nije ni novo ni čudno što nitko od njih ne želi javno progovoriti, jer kad vam netko daje kruh, ne želite se izlagati, pojasnila je HSS-ov poziv Irena Devčić.

Na prošloj konferenciji za novinare, uz Devčić se pojavila i jedna od vlasnica OPG-a koja radi na gradskoj tržnici, ali nakon njenog javnog istupa i pokušaja zaštite svojih kolega od dugotrajnih i loše organiziranih radova po gradu, tvrde u HSS-u, na štand joj je u mjesec dana došlo pet različitih inspekcija.

Što se ugostitelja tiče, iz gradske su uprave nedavno objasnili da su svi najmoprimci javnih površina i gradskih poslovnih prostora još prije dva mjeseca obaviješteni kakve promjene ih čekaju i kakav mobilijar gradska vlast želi vidjeti na Poluotoku.

Izvor: SD/ZDanas