fbpx

POBJEGAO IZ PSIHIJATRIJSKE BOLNICE UGLJAN Ukrao brod i auto pa se vozio po otoku!

Kako uspješno pobjeći s otoka, k tome još iz Psihijatrijske bolnice Ugljan i pri tome ukrasti brod i automobil, demonstrirao je u subotu 37-godišnji pacijent N.Š koji se unatoč teškom zdravstvenom stanju i ozbiljnoj dijagnozi, u zahtjevnu odiseju po zadarskom akvatoriju odvažio u maniri Jamesa Bonda.

Nakon što se u poslijepodnevnim satima iz još nepoznatog razloga uspješno iskrao iz bolnice, odšetao je do istoimenog mjesta gdje je uspio ukrasti gliser u vlasništvu 33-godišnjaka, te je potom upalio motor i otplovio na desetak nautičkih milja udaljen Dugi otok. Tamo se pak nije odmarao, već je nakon kraćeg vremena ukrao i golf u vlasništvu 60-godišnjeg mještanina i vozao se po otoku. Nakon odiseje po zadarskom akvatoriju, 37-godišnjaka je u večernjim satima policija pronašla na rivi u mjestu Soline na Dugom otoku.

– Moj otac je uobičajeno automobil ostavio otključan sa ključem u bravi računajući na otoku si neće nitko! On je vidio čudnog čovjeka sa kapom na glavi kako baca gliser na obalu i kreće na otok. Mislio je možda netko traži trgovinu, no tek kasnije kad je začuo zvuk svog autombila shvatio je da mu ga je ta osoba ukrala. Trčao je za njim po cesti, no bezuspješno. Tek kasnije nakon prijave o krađi došla je Pomorska policija jer na otoku nema temeljne policije. Policijski službenik koji je u Salima na Dugom otoku ne radi poslije 15 sati! Što se na koncu ispostavilo je i više nego tragično – ispričala je ogorčena mještanka čijem je ocu pacijent iz Psihijatrijske bolnice na otoku Ugljanu ukrao automobil na Dugom otoku.

Nakon što su mještani Solina policiji prijavili kako se u mjestu nalazi čudna osoba, 37-godišnjak je pronađen na rivi. Policiji se pojadao kako je u plovidbi sa Ugljana prema Dugom otoku na pola puta imao malih problema sa pentom, te da je u par navrata morao ugasiti kako bi je ponovno mogao upaliti. Svako malo bi plutao, pa nastavljao dalje,

Iz zadarske policije su potvrdili da su u subotu poslijepodne zaprimili dojavu o nestanku pacijenta, te da je pronađen u Solinama na Dugom otoku. Utvrđeno je da je počinio dvije krađe, te je u večernjim satima vraćen u bolnicu na otoku Ugljanu.

– S obzirom da je riječ o bolesnoj osobi ništa više od toga ne smijemo komentirati – kazali su.

Osim što se policajcima pojadao da ga je “zezala” penta, 37-godišnjak im je kazao i koje tablete pije i kako je taj dan u 18 sati trebao uzeti terapiju. Rekao im je i da je automobil sakrio da ga nitko ne pronađe i da je iz bolnice otišao oko 15 sati.

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice na Ugljanu Mladen Mavar jučer je bio nedostupan na mobitel, no u veljači je na saborskoj sjednici Odbora za ljudska prava izjavio kako je teško imati 24-satni nadzor nad svim pacijentima.

– Događa nam se da u popodnevnoj i noćnoj smjeni svega dvije medicinske sestre ili dvoje tehničara moraju nadzirati 60-ak pacijenata – obrazložio je tada ravnatelj bolnice Mladen Mavar.

Mještani Dugog otoka još pamte sličan događaj od prije nekoliko godina kada im je na otok stigao još jedan odbjegli pacijent sa otoka Ugljana. Na otok je stigao kajakom veslajući daskom. Nakon što je upitao mještane koliko je daleko Mali Lošinj, kazao im je da s obzirom na udaljenost mora krenuti dalje istog trena.

Izvor: Zadarski.hr/ZDanas