fbpx

UŽAS U GRAČACU Majka monstrum podvodila svoje kćeri za 50 kuna i par kutija cigareta

Monstruoznu majku koja je podvodila svoje maloljetne kćeri karlovački je sudac Ante Ujević osudio na četiri i pol godine zatvora.

47-godišnja J. M. iz Gračaca bez trunke je emocija sjedila u sudnici i slušala kako se sjedokosi svjedoci izmjenjuju, svjedočeći o sličnom slijedu događaja- J.M. bi ugovorila sastanak koji je naplaćivala 50-ak kuna i par kutija cigareta, a muškarac bi odabrao kćer koju je želio.

J.M. ima 5 kćeri, a samo najmlađa, koja je tada bila beba, nije prošla pakao patnje sestara, a sada je posvojena i odrasta u mnogo sretnijoj obitelji.

Jedna od djevojčica (15) je imala bebu i bila ponovno trudna, a majka ju je počela podvoditi kada je išla u 5. razred osnovne škole.

Jedan od svjedoka rekao je kako je dobivao djevojku (15) kad bi poželio od ožujka do lipnja. Iste je dobi bila i njena sestra kad ju je majka tri godine ranije koristila za pružanje seksualnih usluga za iste svote.

Svjedok A.M. je rekao: “Nikada nije došlo do seksa jer zbog godina sam izgubio nagon, pa smo se samo mazili i izmjenjivali nježnosti. Dogodilo se to desetak puta, a ponekad bi mi slala i tu najmlađu, kad je ova prva bila u visokom strupnju trudnoće. Ali nisam je uzeo jer je bila dijete. Onda su me J. M. i ta trudna oralno zadovoljavale, ali i od toga nije bilo ništa jer nisam imao nagon”. Također je potvrdio kako je imao saznanja da se J.M. i kćeri prostituiraju, kao i da je o tome brujao cijeli Gračac.

Svjedok I. B. bio je u vezi s majkom djevojaka, te je možda otac najmlađe djevojčice. 2010. je počeo sumnjati da je počela podvoditi mlađe dijete jer je zatražila da je odvede u grad da bi se našla s nepoznatim muškarcem, a čak ju je ponudila i njemu kad god poželi, ako obeća da je neće ostaviti. Dvojicu poznanika upoznao je s njom, a obojica su postali korisnici seksualnih usluga maloljetnica. Muškarac I. M. mu se hvalio kako je imao odnos s majkom te s tri njezine starije kćeri, a na sudu je rekao da je sa starijom od dviju maloljetnica bio u vezi te da joj je davao novac i kupovao poklone, a potom je počeo vezu s mlađom. Znao je da ona stupa u odnose s drugima, ali mu to nije smetalo i nije imao saznanja da se prostituirala.

Jedna od sestara je na sudu ispričala:

“Majka je ugovarala sve kontakte, a seksualne usluge pružala sam ja, ponekad i majka. Oni bi dolazili k nama, ali smo to radili u njihovim kućama ili njihovim vozilima. Cijenu je ugovarala majka, ja bih od njih uzimala novac i davala ga majci koja ga je koristila za potrebe domaćinstva. Prvi put sam to napravila 2011. ( te godine u kolovozu je napunila 15 godina). Mislim da ih je bilo sedam ili osam, uglavnom s područja Gračaca, Knina… Ja ih ne poznajem, već moja majka. S nekima sam bila samo jednom, a s nekima više puta. Jedno vrijeme je to radila i moja sestra, ali ne znam je li to bilo na nagovor majke, kao u mojem slučaju. U to vrijeme sam imala i seksualne odnose koje nisam naplaćivala, radilo se o muškarcima s kojima sam bila u vezi”.

Čini se kako su svi u Gračacu znali o monstruoznom činu ove majke, međutim nitko nije pozvao socijalnu službu. Socijalni radnik M. Ć. koji se brinuo o toj obitelji rekao je na sudu kako je obitelj živjela u teškim uvjetima i bila korisnik socijalne pomoći, međutim za prostituciju je doznao od policije.

Izvor:Radio-banovina/ZDanas