fbpx

Počinje 15. Festival cvijeća

U hotelu Villa Donat u 11 sati otvara se jubilarni 15. Festival cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu. Uz glazbeni program u kojem sudjeluju najmlađi, predstavit će se „SLATKE CVITNE ČAROLIJE“ koje pripremaju članice udruge Viola odorata iz Splita i „Pasticcerie“ iz Splita. Cvjetna zbivanja traju do nedjelje 27. travnja navečer.

Na prvom sajmu cvijeća sudjelovalo je svega šest izlagača s područja zadarske županije, a nakon 15 godina Festival broji preko 100 izlagača i sudionika iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva i to proizvođača cvijeća i urbane opreme, ljekovitog bilja, sapuna od djevičanskog ulja, suhog cvijeća , prirodne kozmetike te strojeva za vrt.

Jedan od zanimljivijih sadržaja Festival je gastro ponuda- originalna „SPIZA OD CVIĆA“ koja nam nudi cvijeće u potpuno novom obliku: kao gastronomski užitak. Ove godine svoje gastronomsko umijeće Udruga Viola Odorata iz Splita koju priprema predsjednica udruge Davorka Šalov Bobanović i Viktorija Ćorić iz Pasticerije Split, a slane delicije od cvića prezentirat će Udruga kuhara grada Biograda.

Riva u Sv.Filip i Jakovu ove se godine priprema nov sadržaj s željom da se Festival širi na područje rive! CVJETNI KAFIĆI će biti prigodno uređeni s dodatnim sadržajem, uz kavu će se moći dobiti slatki zalogajčići od cvića.

BESPLATNA CVJETNA AUTOBUSNA LINIJA LIBURNIJE: Za sve posjetitelje koji žele osjetiti cvjetnu čaroliju i ove godine osiguravamo u subotu i nedjelju besplatan prijevoz na relaciji ZADAR – SV. FILIP I JAKOV – ZADAR.

Zadar – sv. Filip i Jakov – Biograd 15:00, 17:00
Biograd – Sv. Filip i Jakov – Zadar 15:45, 17:45, 20:25
Sv. Filip i Jakov – Biograd 20:15

HRT/ZDanas