round image on layout top

Svjetska banka Vladi: Pazite pri “spašavanju” zbog švicaraca, kredite nemaju samo siromašni

18. travnja 2015. by urednik divider image

Svjetska banka savjetuje Milanovićevoj Vladi oprez pri spašavanju dužnika u švicarskim francima. Mamta Murthy, direktorica Svjetske banke za središnju Europu i Baltik izjavila je kako mnogi dužnici nisu siromašni.

“Naše je stajalište da krediti u švicarskim francima nisu sistemski rizik u hrvatskom bankovnom sustavu, koji je stabilan i dobro kapitaliziran. Bez obzira na to nekim će ljudima biti teško vraćati kredite. No mnogi od tih kredita su za drugu nekretninu i dignuli su ih oni koji nisu najsiromašniji dio društva”, prenosi HRT njezinu izjavu.

MMF u 2015. godini predviđa rast hrvatskog gospodarstva od 0,5 posto. Time je MMF potvrdio svoje ranije prognoze rasta za Hrvatsku, uz dodatak da se u 2016. očekuje rast od 1 posto.

MMF također predviđa da će ove godine potrošačke cijene u Hrvatskoj pasti za 0,9 posto, da bi dogodine porasle za isti postotak. Ovu će godinu Hrvatska, prema MMF-u, završiti sa stopom nezaposlenosti od 17,3 posto. Dogodine se očekuje blagi pad nezaposlenosti na 16,9 posto.

Izvor: index.hrMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr