round image on layout top

Svjetska banka Vladi: Pazite pri “spašavanju” zbog švicaraca, kredite nemaju samo siromašni

18. travnja 2015. by urednik divider image

Svjetska banka savjetuje Milanovićevoj Vladi oprez pri spašavanju dužnika u švicarskim francima. Mamta Murthy, direktorica Svjetske banke za središnju Europu i Baltik izjavila je kako mnogi dužnici nisu siromašni.

“Naše je stajalište da krediti u švicarskim francima nisu sistemski rizik u hrvatskom bankovnom sustavu, koji je stabilan i dobro kapitaliziran. Bez obzira na to nekim će ljudima biti teško vraćati kredite. No mnogi od tih kredita su za drugu nekretninu i dignuli su ih oni koji nisu najsiromašniji dio društva”, prenosi HRT njezinu izjavu.

MMF u 2015. godini predviđa rast hrvatskog gospodarstva od 0,5 posto. Time je MMF potvrdio svoje ranije prognoze rasta za Hrvatsku, uz dodatak da se u 2016. očekuje rast od 1 posto.

MMF također predviđa da će ove godine potrošačke cijene u Hrvatskoj pasti za 0,9 posto, da bi dogodine porasle za isti postotak. Ovu će godinu Hrvatska, prema MMF-u, završiti sa stopom nezaposlenosti od 17,3 posto. Dogodine se očekuje blagi pad nezaposlenosti na 16,9 posto.

Izvor: index.hrMARJANA BOTIĆ POSLALA...

Zadarska gradska vijećnica Marjana Botić uputila je otvoreno pismo...

read more

Biograd boat Show danas...

Više od 300 izlagača, svjetske i domaće premijere brodova, stručni skupovi...

read more

Početak izgradnje...

Početak izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje planira se...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar