fbpx

AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA Kalmeta odgovorio Glasovac: Vi mrzite ovaj grad! Pogriješio sam i griješim, ali moji rezultati se vide!

12:20 Džoker-zovi novinarka u nedjeljnom Zadarskom listu je napisala naručeni članak o još jednoj izmišljenoj aferi pa ste nakon toga raspravu o zadarskoj transfuziji ugurali u Gradsko vijeće, a to se zove uznemirivanje javnosti širenjem glasina što predstavlja kazneno djelo – optužila je Sabina Glasovac gradonačelnika i upitala ga: hoće li poput Josipe Rimac obećati da će dati ostavku ukoliko protiv njega bude podignuta optužnica.

Kalmeta je uzvratio protupitanjem. Zašto ste se vratili iz Zagreba, iz Ministarstva? Zašto niste napravili školu za djecu s posebnim potrebama. A ja ću odgovoriti kad mene bude volja, a ne kad vi budete to tražili. Vaša stranka podržava osuđenog čovjeka u Dubrovniku, a mene osuđujete iako ništa nije ni počelo. Nećete me nikada viteški pobijediti na izborima. Ja se više neću kandidirati, ali nećete niti druge koji dođu iza mene. Vi ne volite ovaj grad, vi mrzite ovaj grad. Pogriješio sam i griješim, ali moji rezultati se vide. Vi niste ništa napravili za ovaj grad!

12:14 Gradonačelnik uzvratio kritičarima: možete govoriti o meni, mojoj stranci, ali nemojte pljuvati po Zadru, po svom gradu koji je po mnogo čemu najbolji u Hrvatskoj. Pljuvati po svom gradu mogu samo ljudske ništarije!

11:54 Kalmeta: Sve je to laž! Ante, bili ste predsjednik Mjesnog odbora pa ste nenamjenski trošili novac. Mislio sam se tim ne baviti, ali čini mi se da hoću. Kao i gospodinom do vas (Pupić-Bakrač), ima toga još, ihi-hi…

11:50 Rubeša osuo paljbu po Kalmeti, Lovrin… Spominjao je sporne natječaje, korupciju… Kolega ga je prekinuo i oduzeo mu riječ.

11:38 Zašto se otvara novo radno mjesto za promociju Kneževe palače na koje je zaposlena djelatnica s istim prezimenom (Peroš) kao i ravnateljica Narodnog muzeja? Zašto se prema pisanju medija u najam Providurove palače uključio DORH?

Muzej je proveo sve po zakonu oko izbora djelatnice. Dio Providurove palače Narodni muzej je dao za prodaju suvenira te da se tako čuva. Nakon pisanja u medijima, odlučeno je da se suveniri od tamo izbace, a nadležnost oko prostora preuzima Grad koji će raspisat javni natječaj

11:29 Vijećnike je zanimalo što će biti s gradnjom Doma za starije osobe na Olibu. Okolnosti su se promijenili, treba pronaći način kako financirati taj projekt, ali nismo odustali od Doma na Olibu, odgovorile su gradske vlasti.

11:17 Tko će zaštiti Poljanu Šime Budinića od teške mehanizacije? – upitao je vijećnik Gaši. Prema ugovoru, izvođač radova dužan je zaštiti novouređenu Poljanu i snositi štetu ukoliko do nje dođe, dobio je odgovor.

11:07 Slažem se da se u vrtu Županijskog doma prostor iskoristi za koncerte prema inicijativi TZ Grada Zadra. Osobno ću zamoliti župana da porazgovara o tome, rekao je gradonačelnik. Podržao je inicijativu vijećnice Vesne Sabolić da se pozove izrađivače strategije turizma Zadra da prezentiraju svoj rad.

11:00 Iz projekta Jadran bit će još novca i za retencijski bazen kod Staračkog doma, rekao je Kalmeta.

10:44 Vijećnik Novoselović otvorio pitanje zastoja u asfaltiranju tamponiranih ulica u MO Ričine. Bit će sankcija izvođačima, danas se počelo raditi, odgovorio je pročelnik Kasap.

10:38 Vijećnik Novoselović upozorio da se više državnih institucija moglo dovesti da otvore svoje urede u Zadru poput MUP-a, USKOK-a… Poteći će vode i vode dok neki ministar napravi ovoliko za Zadar kao ja, odgovorio je Kalmeta.

10:32 Pupić-Bakrač pitao Kalmetu hoće li u slučaju podizanja optužnice protiv njega podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika. Kalmeta: niti ste me vi birali, niti ćete me vi opozvati, potukao sam vas do nogu na izborima, a odgovoran sam građanima!

10:20 Kalmeta istaknuo da su za projekt Jadran dobili pohvale iz vrha Svjetske banke kao najbolji projekt. Kičma sustava odvodnje u Zadru je postavljen, nažalost ima još kućanstava s crnim jamama, i kuća moje matere je ima, ali sada se to može riješavati, prije se nisu imali gdje spajati. Treće pražnjenje crnih jama razmotrit ćemo prema mogućnostima, kazao je gradonačelnik.

10:07 Počinje Aktualni sat.

Prvo pitanje odnosi se na uređenje Muraja i na uvođenje sustava odvodnje i na zadarske otoke. pročelnik Darko Kasap odgovorio da se Muraj već obnavlja.

9:52 Rasprava o zadarskoj transfuziji podijelila vijećnike, većinom glasova HDZ-a ta je točka uvrštena u dnevni red po hitnom postupku

9:33 Kalmeta Sabini Glasovac: sjedili ste tri i pol godine u Vladi, a niste ništa napravili za Zadar!

9:28 Ante Rubeša zatražio skidanje 11. točke dnevnog reda Prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja zone mješovite namjene Vidikovac u Zadru, SDP podržao zahtjev.

Sabina Glasovac zatražila skidanje rasprave o transfuziji krvi iz hitnog postupka

9:18 Pupić-Bakrač kazao kako je iz zapisnika izostavljeno da ga je Božidar Kalmeta optužio da je ratni profiter, što, tvrdi – nije istina. Kalmeta pročitao presudu objavljenu u Slobodnoj Dalmaciji prema kojoj je Pupić-Bakrač osuđen zbog klevete zadarskih veterinara. Predsjednik Vijeća Živko Kolega oduzeo riječ Pupiću-Bakraču i Kalmeti

9:14 Marko Pupić Bakrač tvrdi da je izvadak iz zapisnika falsifikat, nakon tumačenja stavki zapisnika oduzeta mu je riječ.

– Na prošloj sjednici GV održanoj 20. Travnja 2015 godine Gradonačelnik Božidar Kalmeta me optužio da sam ratni profiter te izjavio citiram: I vodio se postupak protiv vas, kako će završiti to ćemo još vidjeti. Kako ništa ne bi ostalo nedorečeno, visjeti u zraku potrudio sam se izvaditi uvjerenje Općinskog suda u Zadru iz kojeg je razvidno da se protiv mene ne vodi nikakav kazneni postupak. Također sam izvadio potvrdu iz Ministarstva pravosuđa, odjela za kaznene evidencije iz koje je vidljivo da nisam osuđivan. Ova dva dokumenta neosporno dokazuju da Božidar Kalmeta laže. Niti se protiv mene vodio postupak, niti se vodi a uvjerenje i potvrdu koje sam dobio bez ikakvih problema on vrlo skoro neće moći dobiti – tvrdi u priopćenju medijima vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra Marko Pupić-Bakrač

Dnevni red:

AKTUALNI SAT

1. Izvješće Mandatne komisije o nastavku obnašanja dužnosti članice Gradskog vijeća Grada Zadra

2. Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture Grada Zadra za 2014. godinu

3. Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Zadra za 2014. godinu

4. Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području Grada Zadra za 2014. godinu

5. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Zadra za 2014. godinu

6. Izvješće o radu i financijsko poslovanje TD „Eko“ d.o.o. Zadar za 2014.godini

7. Izvješće o budućim aktivnostima na uspostavi Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje

8. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Gradu Zadru

9. Prijedlozi Zaključka o davanju suglasnosti na Statute osnovnih škola kojih je osnivač Grad Zadar

10. Prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o uspostavi prijateljske suradnje između Grada Zadra i VI.okruga grada Budimpešte – Terézváros

11. Prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja zone mješovite namjene Vidikovac u Zadru

12. Prijedlog Zaključka o predlaganju kandidata za imenovanje sudaca porotnika za mladež za Općinski sud u Zadru

13. Prijedlog Zaključka o predlaganju kandidata za imenovanje sudaca porotnika za Općinski sud u Zadru
14. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti u postupku donošenja odluke o odabiru gospodarskog subjekta za sklapanje okvirnog sporazuma, za nabavu: Opskrba električnom energijom za razdoblje od dvije godine

Izvor: zadarski.hr