fbpx round image on layout top

Geniş cadde

29. srpnja 2015. by urednik divider image

Na 10 sjednici Gradskog vijeća održanoj 02.10.2015 godine prosvjedovao sam zbog nepoštivanja demokratskih načela i kršenja Poslovnika Gradskog vijeća Grada Zadra, odnosno neuvrštavanja u dnevni red točke o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu. Tom prilikom sam fotomontažom pod radnim nazivom GENIS CADDE slikovito htio ukazati na odnos vlastodržaca prema narodu-raji i turskim investitorima odnosno njihovim domaćim eksponentima. Dok za uvrštenje na dnevni red sjednice vijeća i raspravu o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu nije bilo dovoljno ni 10 823 potpisa građana istovremeno po ubrzanoj proceduri na vijeće dolaze i prolaze zahtjevi Turaka i njihovih partnera. Prema njihovim željama donose se i mijenjaju urbanistički planovi, detaljni planovi uređenja, odobrava se devastacija stoljetnog Maraska parka…

Budući da je u javnost procurila informacija kako bi Turci u što kraćem roku trebali postati većinski vlasnici KK Zadar očigledno je da će se eksplozivna Turska ekspanzija uz svrsishodnu pomoć politike (čitaj Kalmete i HDZ-a) u našem gradu nastaviti. Naime nitko nije naivan da povjeruje u bajke kako će Turci pokriti oko 30 milijuna kuna duga KK Zadar i još svake sezone izdvajati 10-ak za održavanje pogona na lijepe oči. Pitanje je samo što još osim ovoga što su dobili i što im se pogodovalo ide uz KK Zadar kao dota. Nekako sam uvjeren imajući u vidu Hypov poučak da će u konačnici račun za porezne obveznike iznositi višestruko više od trenutnih 5-6-7-8 milijuna kuna godišnje koji se izdvajaju za KK Zadar.

Mnogi će reći pa bolje i to nego da klub bankrotira.

U toj rečenici u stvari sažet je bitak naše kalvarije svega onoga što nam se događa i što nam se događalo. Stalno vagamo što je manje zlo, bilo da biramo između dva zla na izborima ili između dva zla koja nam se trebaju dogoditi.

U ovom gradu je uništeno preko 30 privrednih subjekata. Od njihove imovine obogatila se nekolicina odabranih, uglavnom polupismenih. Oni su 90-ih takorekuć preko noći od ništarija transformirali u imućne poduzetnike. Što se započelo pretvorbom i privatizacijom nastavilo se ulaskom Hypa u Hrvatsku. Najdeblji krak Hypo hobotnice zaživio je upravo u Zadru, postali smo hypograd.

Sada nam dođoše i Turci. Pod njihovom kapom, u njihovom skutu priča ide dalje. Oni će upravljati sa marinama i hotelima jer ovi što ih dobiše političkom voljom sve proćardaše. Imaju i odličan plan za KK Zadar. On bi uz Šibenik trebao služiti kao poligon za razvoj i provjeru igrača nikad čuo kluba iz Turske. Zamislite na što bi spali klubovi koji su dali niz velikih igrača, reprezentativaca, svjetske veličine poput Kreše Ćosića i Dražena Petrovića postali bi deponij igrača nekog tamo nikad čuo kluba iz Turske. Ej Turske !!!

To je ona bolja solucija od bankrota. Ili možda nije ? Neki opet kažu bolje grob nego rob. I sve zbog toga što smo dovedenu u bezizlaznu situaciju, što je klub godinama bio igračka u rukama političara, služio kao moneta u političkim igrama, opljačkao se i prezadužio. Uništen kao i sve ostalo čega su se takli sijući bezperspektivnost i beznađe, čineći nas svakim danom sve više robljem u vlastitoj državi, u vlastitom gradu. A mi jobovski prihvaćamo tu torturu kao da smo objekti a ne subjekti sa slobodnom voljom, mogućnošću izbora.

Svašta ćemo mi još dočekati od ovih naših domoljuba, velikih Hrvata iz HDZ-a. Prije manje od godinu dana sam u kolumni TEATAR APSURDA alegoriski pišući o njihovom konvertizmu ustvrdio da bi u slučaju dolaska Muslimanske braće na vlast zagovarali muslimanski fundamentalizam i uzvikivali Allahu ekber. Ni slutio nisam koliko sam bio blizu istini. Evo naše Hrvatine opet proživljavaju transformaciju, još jednu u nizu.
Ovaj put u poturice i janjičare.AKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr