fbpx

Turing je enkriptirani mobitel koji se navodno ne može razbiti ni hakirati i počinje se prodavati u prosincu

Izliven je od tekuće metalne legure za koju tvrde da je čvršća od titana

Dugo očekivani enkriptirani mobitel tvrtke Turing Robotics konačno je spreman za prodaju. Početak prodaje tempiran je za 18. prosinca kad novi nastavak Zvjezdanih ratova “Sila se budi” počinje igrati u kinima, piše Endgadget.

Prema prezentaciji na web stranici Turing Roboticsa, pomak u tehnologiji napravili su sustavom koji omogućuje da se mobiteli izravno međusobno prepoznaju, zaobilazi se treća strana i tako zatvaraju mogućnosti zloćudnih upada.

“Decentralizirana autentifikacija korisnicima omogućava razmjenu osjetljivih podataka, informacija o kreditnim karticama, itinererim i privatne razgovore za koje znaju da će sigurno i netaknuti doći do uređaja kojemu su usmjereni” piše Turing Robotics.

Turing ima 5.5 inčni ekran rezolucije 1080p, izliven je od tekuće metalne legure nazvane liquidmorphium za kojega Turing Robotics tvrdi da je čvršći od titana i čelika, te da je sam mobitel praktički nemoguće hakirati. Rezervacije su otvorene odavno, a predbilježbe za specijalno zidanje “Dark Wyvern” otvaraju se 24. rujna.

Riječ je o modelu s memorijom 128 gigabajta koji se prodaje za 999 dolara i prodavat će se svega 3000 komada. Cijena osnovnog modela je 870 dolara. Postoji i još ekskluzivnija serija, “Dark Wyvern Glaedr” koji stoji 1,299 dolara. Lansiranje skupih modela bit će 9. rujna, na isti dan kad Apple predstavlja novi iPhone 6S i iPhone 6S Plus.

Izvor: net.hr