fbpx

HAJDUK NAJAVIO NEZAMISLIVO Pored Splita niče moderan nogometni kamp na ponos Dalmacije i cijele Hrvatske?

Hajduk planira izgraditi nogometni kamp u Žrnovnici, a prvi korak prema realizaciji tog višegodišnjeg sna napravljen je danas kada su predstavnici Bijelih prezentirali originalno idejno rješenje. Predstavljanje je održano na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu (FGAG) s čijim će studentima i mentorima surađivati kako bi kreirali zajednički, konačni prijedlog projekta.

U ime Hajduka rješenje su prezentirali sportski direktor Goran Vučević, trener prve momčadi Damir Burić i član Nadzornog odbora Denis Kosor.

Kamp bi se gradio u Žrnovnici iza postojećeg golf terena na zemljištu veličine 200-250 hektara, a od izgradnje ne bi korist imao samo Hajduk već i cijelo područje, piše Slobodna Dalmacija. Naime, prema idejnom rješenju 44 posto nove vizure tog područja bilo bi namijenjeno parku uz rijeku Žrnovnicu, 25 posto stambenoj zoni, 20 posto golf terenu i samo 10 posto za sami kamp (uz 1 posto dodatnih sadržaja uz kamp).

U sklopu kampa izgradilo bi se 4-5 nogometnih terena s pravom travom i 1-2 s umjetnom, tribina kapaciteta 1500, dvorana s umjetnom travom, reflektori na svim igralištima, teretana, rehabilitacijski centar, wellness, 6 svlačionica, 2 ureda za trenere, 20 dvokrevetnih soba s četiri zvjezdice, restoran.

Jasno, financijski je riječ o vrlo velikom i ambicioznom zahvatu, zbog čega je Hajdukova želja da se kamp gradi u fazama. Dakle, da se svaki novi priljev novca uloži u sljedeću fazu izgradnje.

Troškove izgradnje u potpunosti bi snosio Hajduk zajedno sa svojim sponzorima i partnerima. Klub bi od Grada Splita, koji je prema Kosorovim riječima zajedno s državom vlasnik navedenog zemljišta, tražio zemljište u koncesiju.

Moguća cijena izgradnje još nije poznata, no Kosor nam kaže kako im je strateška odrednica unutar sljedeće tri godine završiti prvu fazu. Što će sve značiti ta prva faza, uvelike će ovisiti o tome s koliko će zemljišta raspolagati i koji će se prijedlog prihvatiti.

– Naša inicijativa za kampom traje već dvije, tri godine. Ovo je naš san. Nezamislivo je danas u modernom nogometnom svijetu nemati kamp – kazao je Vučević, dok je Kosor dodao:

– Ovo je dobar put, moramo se osloniti na naše resurse. Hajduk je dio društvene zajednice, a ovaj bi kamp oplemenio taj prostor i promijenio vizuru našeg grada.

Izvor: Index.hr/ZDanas