fbpx

REAGIRANJA Doğuş grupi zasmetala izjava Stipe Petrine vezana uz KK Zadar

Doğuş grupa se oglasila povodom objave članka pod naslovom Petrina: Tko je dopustio da KK Zadar padne u turske ruke bez povlačenja jatagana!? koji je objavila Slobodna Dalmacija.

Prenosimo reagiranje Doğuş grupe u cijelosti.


Poštovani,

vrlo smo neugodno iznenađeni da Slobodna Dalmacija kao ugledni i čitani medij, posebno na području Dalmacije, može dozvoliti objavu naslova koji je uvredljiv i šovinistički. Tim više, što se u tekstu nigdje ne navodi obrazloženje na što se naslov odnosi. Informiranim čitateljima može biti jasno da se odnosi na moguće planove Doğuş grupe za financiranje KK Zadar. Možemo razumjeti da lokalni političar bez vlastitog političkog sadržaja koristi tu temu za svoju predizbornu korist i privlačenje pažnje, ali je nedopustivo da ozbiljni medij poput Slobodne Dalmacije takve kvalifikacije uopće prenosi.

Doğuş grupa prepoznata je kao ugledan i poželjan partner u Hrvatskoj, posebno na šibenskom i zadarskom području. Našim dosadašnjim ulaganjima u turizam, kao i u razvoj zajednice, ali i našim novim planovima, dokazujemo da su naše poslovne namjere ozbiljne te da želimo biti odgovoran dio zajednice u kojoj poslujemo. Zato nam je žao što je novinar Slobodne Dalmacije, ne razmišljajući o mogućim posljedicama izjava, prenio, a uredništvo odlučilo objaviti tekst pod naslovom koji smatramo vrlo uvredljivim i neprijateljskim. Vjerujemo da iza toga ne stoji opća urednička politika Slobodne Dalmacije te Vas molimo da uklonite naslov spornog članka.

S poštovanjem,

Menadžment tim Doğuş grupe