fbpx

Bepo Filipi izabran na draftu od engleskih Lionheartsa

Dobri nastupi za kineske Chinna Dragonse i njegovi mečevi za Hrvatsku na raznim međunarodnim natjecanjima nisu prošli nezapaženo. Priznanje za sve učinjeno stiglo je danas za zadarskog boksača Josipa Bepa Filipija.

U Laussanne je održan draft boksača za predstojeću sezonu Svjetske boksačke lige. Od 12 prijavljenih hrvatskih boksača, a među 34 odabrana svjetska boksača, franšize su se odlučile za dva hrvatska boksača, upravo Josipa Bepa Filipija te Filipa Hrgovića.

Brončanog teškaša sa Europskih igara u Bakuu Josipa Bepa Filipija odabrao je Engleski Lion-hearts dok je europskog prvaka superteškaša Hrgovića odabrala je Američka franšiza USA Knockouts koja je u B grupi 2016. godine.

Teškaš zadarske Zlatne rukavice, Bepo Filipi nije krio oduševljenje što će i drugu godinu zaredom nastupiti u Svjetskoj ligi. „Ovo je predivna vijest za mene, presretan sam što ću opet boksati s vrhunskim boksačima. Jedva čekam prvi meč i dočekat ću ga itekako spreman“.

Prošle godine nastupio je Chinna Dragonse, želja mu je bila ako bude moguće da ove godine to bude neki tim iz Europe. Želja mu se i ostvarila. „Ma izvrsno, ovo mi je sve još jedna velika motivacija za dalje. Moram reći da su me ljudi iz Lionheartsa kontaktirali još u petak, tražili su da već tada potpišem pristupnicu jer su se bojali da me ne uzme netko drugi. Rekao sam da ćemo ipak pričekati današnji dan kada bude draft, da nema potrebe za žurbom. Ispalo je najbolje moguće za jedne i druge, tako da ćemo sada pokušati zajednički ostvariti što je moguće bolji rezultat“.

Početak lige je brzo, valja se dobro spremiti. „Liga počinje već prvi tjedan mjeseca siječnja 2016. godine i eto, odmah idemo na meč s Hrgovićevim timom. Uvijek sam ja spreman, treniram stalno a tek sada kada znam što me očekuje, motiv je ogroman“. Ž

Ti i Hrgović, jedini ste Hrvati koji će nastupiti u ovom prestižnom natjecanju. „I to samo po sebi dosta govori, osobno, volio bi da nas ima što više, ovog puta to smo ja i Hrgović. Sigurno da je ovo velika prilika i da još više promoviramo hrvatski boks i mi ćemo to i učiniti, ne brinite nitko nas neće lako pobijediti“.

HRT/ZDanas