fbpx round image on layout top

DOMAGOJ MARGETIĆ O RANJAVANJU LJUBASA Ovo liči na uklanjanje nekoga tko bi mogao progovoriti o tokovima Hypo novca preko Zdenka Zrilića i tajnim računima u Lichtensteinu!

7. prosinca 2015. by urednik divider image

Povodom ranjavanja Michaela Ljubasa večeras u Zagrebu, oglasio se i istraživački novinar Domagoj Margetić otvorenim komentarom na svojoj Facebook stranici.

Da podsjetimo, Domagoj Margetić je u travnju 2013. godine govorio pred Antikorupcijskim odborom Europskog parlamenta o aferi HYPO, a večeras je na Facebooku izjavio:

Ranjavanje Michaela Ljubasa gotovo sigurno nema veze s time što je on vlasnik portala Dnevno.hr. Nego s time što je umiješan u više sumnjivih poslovnih i financijskih operacija, od kojih je možda značajna i njegova umiješanost u financijske tokove novca preko Hypo Grupe, i to u vezi sa tajnim računima u Lichtensteinu preko Zdenka Zrilića, zadarskog tajkuna s kojim je Ljubas oko Hypo banke bio i poslovno i financijski povezan, pa su tu ostali i mnogi neraščišćeni računi. Tu su i drugi njegovi sumnjivi poslovi, pa meni ovo više liči na uklanjanje nekoga tko bi mogao progovoriti o tim tokovima novca i prljavim poslovima u zamjenu za blažu kaznu ili odustanak od kaznenog progona. Dakle, bilo bi krivo i pogrešno ovaj događaj, koji je naravno za svaku osudu, jer je skandalozno ovako se obračunavati, ali bilo bi pogrešno od toga sada raditi slučaj napada na vlasnika medija tobože zbog pisanja tih medija. A da se pritom objektivno ne sagledaju mutni poslovi Michaela Ljubasa i činjenica da je on dio poslovno financijskog tranzicijskog podzemlja u ovoj zemlji, sko povezanog s HDZ-ovom tranzicijskom elitom iz 1990-ih.

facebook-margetic

ZDdanasPupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more

PARODIJA Nakon...

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr