fbpx

AFERA LEASING Kotrulja je kao predujam za kupnju broda predao 106.800 kuna. Brod nikada nije dobio, kao ni svoje novce

Tek kada mi je sugrađanin gospodin Anić rekao da se ‘ostavim ćorava posla s Antom Kurtovićem’ postao sam svjestan kako me je ‘nasanjkao’ – rekao je jučer na Općinskom sudu Zadranin Eduard Kotrulja, jedan od oštećenika u milijunskoj aferi Leasing, svjedočeći na suđenju Kurtoviću.

– Gospodina Anića sam nazvao, nakon što sam Anti predao 106.800 kuna za kupnju jednoga broda, koji mi, kao ni brod o čijoj sam kupnji s njim također pregovarao, nije isporučen. Tada mi je Kurtović rekao da postoji i treći brod, koji se prodaje, onaj u Anićevu vlasništvu. Nazvao sam Anića kako bih to provjerio – prisjetio se Kotrulja, koji je kazao kako ga je njegov sin Marijan, koji je također žrtva ove afere, upoznao s time da Kurtović prodaje automobile i brodove po povoljnoj cijeni.

– Tih 106.800 kuna je bio predujam za kupnju, a u brojnim razgovorima s Kurtovićem on me je uvjeravao govoreći mi ‘barba Edo, ako se ova kupoprodaja ne realizira, vratit ću vam novce’. A nakon što je već prošlo puno vremena, a nijedan od brodova mi nije isporučen, Ante mi je rekao kako će ‘njegov otac Gordan podići kredit pa će mi onda vratiti novac’. No novac mi nikada nije vraćen – naglasila je ta žrtva prijevare, a slična je i priča Zadranina Ashleyja Minaka, koji je oštećen za još veći iznos, ukupno čak 22 tisuće eura.

– Prvih 17 tisuća eura za kupnju automobila dao sam svojem nećaku Edu Bariću, koji mi je rekao kako njegov prijatelj i kum Ante Kurtović posreduje u prodaji dobrih vozila po povoljnoj cijeni – istaknuo je taj Zadranin, čijim se riječima usprotivio optuženi kazavši kako od Barića nikada nije dobio taj novac.

No Minak je priznao kako je, kada mu automobil nije isporučen, pritiskao nećaka pa ga je ovaj upoznao s Kurtovićem.

– Ante mi, pak, nikada nije spominjao da će mi, ako posao propadne, vratiti novac, već samo da će mi isporučiti vozilo. Ubrzo nakon toga Barić mi je, kako bi me umirio, posudio automobil svoje supruge, koji je također kupljen posredstvom Kurtovića. Kasnije sam to vozilo predao Kurtoviću – ispričao je Minak, koji je potom tom Zadraninu predao još pet tisuća eura za kupnju polovnog automobila Polo, kojeg je također kratko vozio, da bi ga potom morao vratiti. Suđenje se nastavlja.

Izvor: Zadarski list/ZDanas