fbpx

AKCIJA MLADIH TRAŽI RASPRAVU O KK ZADAR “Klub je iz proračuna dobio 112% više novca, a nitko ne zna zašto!”

Vijećnice Akcije mladih u Gradskom vijeću uputili su javni zahtjev Gradskom vijeću za raspravom o financijskom stanju u KK Zadar. Zahtjev prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

na tematskoj sjednici GV o KK Zadar održanoj 20.04.2015 godine donijeli smo zaključke da nam se dva puta godišnje podnosi izvješće o radu i financijsko izvješće te da nas se izvješćuje o tijeku procesa traženja privatnog partnera no to se ne poštuje.

U 2015 godini iz gradskog proračuna KK Zadar je umjesto 4.000.000 kuna uplaćeno 8.500.000 milijuna kuna odnosno 112,5% više od predviđenog. Proračun KK Zadar u 2015 godini je probijen okvirno za 50-70% (točan podatak ćemo znati nakon što dobijemo financijsko izvješće). Zašto je došlo do toga do dana današnjeg nitko nije našao za shodno da pojasni niti nama vijećnicima niti javnosti.

Iz medija smo doznali da je Dogus grupa odustala od KK Zadar. Što, kako i zašto također nam nije objašnjeno a nismo upućeni ni da li ima još itko zainteresiranih za partnerstvo i u kojoj fazi je cijeli proces.

Još jednom podsjećamo da je Gradsko vijeće najviše demokratsko tijelo loklane samouprave te da nas se mora izvještavati i informirati o svim relevantnim podacima vezanim uz KK Zadar pogotovo u ovako složenoj situaciji. Ne smiju se više događati situacije da klub ne isplaćuje plaće i bude u blokadi mjesecima a da vijećnici o tome pojma nemaju. Sve što se događa u klubu mora biti razvidno i transparentno. Lov u mutnom nas je i doveo tu gdje jesmo. Stoga tražimo da se rasprava o KK Zadar hitno uvrsti na dnevni red sjednice Gradskog vijeća te da nas se detaljno upozna sa trenutačnom situacijom.


REPUBLIKA HRVATSKA
ZADARSKA ŽUPANIJA
GRAD ZADAR
GRADSKI VIJEĆNICI
MARKO PUPIĆ-BAKRAČ
ANTE RUBEŠA

GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA

PREDMET: Polugodišnje izvješće o radu i financijsko izvješće KK Zadar za 2015 godinu

NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE: GRADSKO VIJEĆE GRADA ZADRA

PRAVNI TEMELJ: Statut Grada Zadra, članak 27.članak 55 („Glasnik Grada Zadra“, broj: 9/09, 28/10, 3/13,9/14 i 2/15-pročišćeni tekst); – Poslovnik o radu gradskog vijeća, članak 45 („Glasnik Grada Zadra“, broj: 13/09, 3/13, 6/14 i 9/14 i 2/15-pročišćeni tekst)

PREDLAGATELJI: Marko Pupić-Bakrač i Ante Rubeša

IZVJESTITELJ: Gradonačelnik, direktor KK Zadar Boris Skroće

MATERIJAL IZRADILI: Marko Pupić-Bakrač i Ante Rubeša

Obrazloženje

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra održanoj 20.04.2015 godine a koja je bila tematska u svezi KK Zadar među ostalim zaključcima donesen je i zaključak da se Gradskom vijeću dva puta godišnje dostavlja financijsko izvješće. Sukladno tom zaključku Gradskom vijeću je potrebno dostaviti polugodišnje izvješće o radu i financijskom poslovanju KK Zadar (01.01-31.06.2015godine) što nije ispoštovano do današnjeg dana a nakon toga u toku 2016 godine i godišnje izvješće o radu i financijskom poslovanju.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Ante Rubeša

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač