round image on layout top

DANI PONOSA I SLAVE Obilježavanje 23. obljetnice akcije Maslenica

21. siječnja 2016. by urednik divider image
4

U Zadru danas središnja svečanost obilježavanja 23. godišnjice vojno-redarstvene operacije Maslenica. Bila je to prva oslobodilačka akcija hrvatskih vojnih i policijskih snaga, nakon koje su ponovno prometno povezani sjever i jug Hrvatske.

I ove godine središnji događaj bio je mimohod s ratnim zastavama postrojbi koje su sudjelovale u toj akciji.

Tih dana ponosa i slave iz siječnja 93. godine, prisjetio se ratni zapovjednik 7. domobranske pukovnije i Danijel Kotlar Moramo naglasiti najprije da je to bila jedna od većih oslobodilačkih operacija u RH.

Emotivan je i Josip Adžić, predsjednik Zajednice udruga veterana vojne policije RH.

Moja postrojba vojne policije mi smo bili u Baštici, njihova izvidnica je nas uočila, cijeli dan smo bili granatirani i vjerujete mi kako je taj dan za mene bio jedan od najdužih u mom životu.

Na obilježavanju prvi put u ulozi predsjednika Sabora i akademik Željko Reiner.

S jedne strane ona je pokazala kako će srbo-četnički agresor završiti jer su Hrvatske oružane snage pobjedile u toj akciji. S druge strane akcija je pokazala i međunarodnoj javnosti, koja je do tada sumnjala da Hrvatska ima dovoljno snažne oružane snage da oslobodi okupirane dijelove, da ona to može i da će Hrvatske oružane snage osloboditi cijelu zemlju što se i dogodilo

Mimohod postrojbi koji prolazi mostom i ulicama centra grada uvijek je poseban, kako za sudionike tako i mlade generacije.

Drago nam je što se ova obljetnica ovako obilježava da se ne zaboravi. O akciji znam ono najosnovnije, ali drago mi je da se na ovaj način drži do nje .

Za akciju Maslenica uvijek se ističe kako je bila najava pobjedonosne Oluje. Nažalost velika pobjeda nije bila bez žrtava, život je tijekom i nakon akcije izgubilo 127 branitelja.

Izvor: HRT/ZDanas

Foto: Č. FabulićKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar