round image on layout top

HUMANITARNI KONCERT ZA VALENTINA Mladić dva i pol mjeseca u komi iz koje se uopće ne budi

28. siječnja 2016. by urednik divider image

Na koncertu će sasvim besplatno nastupiti Ivica Ićo Sikirić, Ive Županović&Calypso, Evegreen band Kalelarga, Rade Gunjević i rock bend Free way, kaže Valentinov brat Mateo
Valentino Babaić iz Sukošana ima tek 19 godina i u najvećoj je borbi do sada, borbi za život. Neobjašnjivim nesretnim slučajem mladost mu je naglo prekinuta. Već je dva i pol mjeseca u komi iz koje se uopće ne budi.

– Nakon više od dva mjeseca u Općoj bolnici Zadar, posljednih desetak dana Valentino je na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama. S njim su stalno mama i tata, kazao je Mateo Babaić, jedan od četvero sinova Ede i Marjane, hrabrih roditelja koji danonoćno bdiju nad svojim sinom.

Omiljen mladić

Svi znaju Valentina, maturanta Tehničke škole Zadar. Omiljen je mladić, pun života s vječitim smiješkom na licu, plemenit i dobroćudan, društvenjak okružen brojnim prijateljimama, sportaš i bajker koji je posljednjih nekoliko ljeta radio kao konobar u poznatim sukošanskim ugostiteljskim objektima.

Sve do prije 70-ak dana kad je na blagdan sv. Martina, 11. studenog 2015., neobjašnjivo nesretnim slučajem stradao i pao u komu.

– Medicinsko osoblje u zadarskoj bolnici dalo je sve od sebe, i više od toga kako bi mog brata Valentina održali na životu i produdili ga iz kome. Moja obitelj i rodbina nema riječi zahvale s kojim bi se zahvalila zadarskom medicinskom osoblju, suznih očiju kaže Mateo i nastavlja:

– Valentino je sada u Krapinskim Toplicama, dugotrajni je to proces oporavka. Valentino je zaista snažan, uz rehabilitacijski tretman i Božju pomoć čvrsto sam uvjeren da će se probuditi iz kome i doći doma. Pa tek mu je 19 godina, cijeli život je pred njim, s puno emocija govori 23-godišnji brat Mateo.

Mirnoj i samozatajnoj sukošanskoj obitelji Babaić se prije dva i pol mjeseca u tisućinki sekunde sasvim promijenio život koji je sad pun strepjnje, straha, isčekivanja, neprospavanih noći, molitve.

Nakon što su svakog dana iz Sukošana odlazili i bdjeli nad svojim sinom u Zadru pokraj bolesničkog kreveta, posljednjih dana su u Hrvatskom Zagorju, stanuju u iznajmljenoj sobi u Krapinskim Toplicama.

Za obitelj Babaić koja je u velikim financijskim troškovima, osim toplih riječi ohrabrenja i nade svaka kuna je dobrodošla.

– Na dva Božićna sajma održanim na trgu Gornja vrata u Sukošanu sakupljeno je točno 10.500 kuna koje smo odmah donirali obitelji Babaić za potrebe Valentinovog bolničkog liječenja, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić.

Ulaznica 30 kuna

U akciju su se uključili Matica umirovljenika, KUD-a Zlatna luka, OŠ Sukošan, Dječji vrtić Zlatna lučica, Komunalno društvo Zlatna luka te Općina i Turistička zajednica.

– Svoju humanost pokazali su nazočni na Božićnom sajmu koji su po svom nahođenju donirali kune, odnosno kupovali hranu, piće, božićne ukrase i suvenire po simboličnim cijenama. Više njih su i mnogostruko pretplatili, podsjeća Veleslavić Nadinić.

Ovu subotu se u organizaciji Moto kluba Sveti Kasijan iz Sukošana, a pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice u Domu mladeži s početkom u 20 sati održava veliki humanitarni koncert “Za Valentina”.

– Na koncertu će sasvim besplatno nastupiti Ivica Ićo Sikirić, Ive Županović&Calypso, Evegreen band Kalelarga, Rade Gunjević i rock bend Free way, nabrojio je i zahvaljivao Mateo Babaić dodajući kako će tehničku podršku dati sumještanin Nino Čanković i drugi.

Ulaznica za humanitarni koncert je 30 kuna. Dovoljno je tek u subotu naveče doći u Sukošan i kupiti ulaznicu na blagajni Doma mladeži i priključiti se barem nakratko ljudima velikog srca i plemenite duše.

Za sve koji ne mogu stići, a željeli bi pomoći obitelji Babaić pri ozdravljenje njihovog 19-godišnjeg Valentina, danas će se u jednoj od banaka otvoriti i žiro račun “Za Valentina”.

Zadarski list/ZDanas


  • roko

    Za nas koji ne možemo do Sukošana, a željeli bi pomoći, dajte broj žiro računa.


Marjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr