fbpx

HUMANITARNI KONCERT ZA VALENTINA Mladić dva i pol mjeseca u komi iz koje se uopće ne budi

Na koncertu će sasvim besplatno nastupiti Ivica Ićo Sikirić, Ive Županović&Calypso, Evegreen band Kalelarga, Rade Gunjević i rock bend Free way, kaže Valentinov brat Mateo
Valentino Babaić iz Sukošana ima tek 19 godina i u najvećoj je borbi do sada, borbi za život. Neobjašnjivim nesretnim slučajem mladost mu je naglo prekinuta. Već je dva i pol mjeseca u komi iz koje se uopće ne budi.

– Nakon više od dva mjeseca u Općoj bolnici Zadar, posljednih desetak dana Valentino je na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama. S njim su stalno mama i tata, kazao je Mateo Babaić, jedan od četvero sinova Ede i Marjane, hrabrih roditelja koji danonoćno bdiju nad svojim sinom.

Omiljen mladić

Svi znaju Valentina, maturanta Tehničke škole Zadar. Omiljen je mladić, pun života s vječitim smiješkom na licu, plemenit i dobroćudan, društvenjak okružen brojnim prijateljimama, sportaš i bajker koji je posljednjih nekoliko ljeta radio kao konobar u poznatim sukošanskim ugostiteljskim objektima.

Sve do prije 70-ak dana kad je na blagdan sv. Martina, 11. studenog 2015., neobjašnjivo nesretnim slučajem stradao i pao u komu.

– Medicinsko osoblje u zadarskoj bolnici dalo je sve od sebe, i više od toga kako bi mog brata Valentina održali na životu i produdili ga iz kome. Moja obitelj i rodbina nema riječi zahvale s kojim bi se zahvalila zadarskom medicinskom osoblju, suznih očiju kaže Mateo i nastavlja:

– Valentino je sada u Krapinskim Toplicama, dugotrajni je to proces oporavka. Valentino je zaista snažan, uz rehabilitacijski tretman i Božju pomoć čvrsto sam uvjeren da će se probuditi iz kome i doći doma. Pa tek mu je 19 godina, cijeli život je pred njim, s puno emocija govori 23-godišnji brat Mateo.

Mirnoj i samozatajnoj sukošanskoj obitelji Babaić se prije dva i pol mjeseca u tisućinki sekunde sasvim promijenio život koji je sad pun strepjnje, straha, isčekivanja, neprospavanih noći, molitve.

Nakon što su svakog dana iz Sukošana odlazili i bdjeli nad svojim sinom u Zadru pokraj bolesničkog kreveta, posljednjih dana su u Hrvatskom Zagorju, stanuju u iznajmljenoj sobi u Krapinskim Toplicama.

Za obitelj Babaić koja je u velikim financijskim troškovima, osim toplih riječi ohrabrenja i nade svaka kuna je dobrodošla.

– Na dva Božićna sajma održanim na trgu Gornja vrata u Sukošanu sakupljeno je točno 10.500 kuna koje smo odmah donirali obitelji Babaić za potrebe Valentinovog bolničkog liječenja, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić.

Ulaznica 30 kuna

U akciju su se uključili Matica umirovljenika, KUD-a Zlatna luka, OŠ Sukošan, Dječji vrtić Zlatna lučica, Komunalno društvo Zlatna luka te Općina i Turistička zajednica.

– Svoju humanost pokazali su nazočni na Božićnom sajmu koji su po svom nahođenju donirali kune, odnosno kupovali hranu, piće, božićne ukrase i suvenire po simboličnim cijenama. Više njih su i mnogostruko pretplatili, podsjeća Veleslavić Nadinić.

Ovu subotu se u organizaciji Moto kluba Sveti Kasijan iz Sukošana, a pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice u Domu mladeži s početkom u 20 sati održava veliki humanitarni koncert “Za Valentina”.

– Na koncertu će sasvim besplatno nastupiti Ivica Ićo Sikirić, Ive Županović&Calypso, Evegreen band Kalelarga, Rade Gunjević i rock bend Free way, nabrojio je i zahvaljivao Mateo Babaić dodajući kako će tehničku podršku dati sumještanin Nino Čanković i drugi.

Ulaznica za humanitarni koncert je 30 kuna. Dovoljno je tek u subotu naveče doći u Sukošan i kupiti ulaznicu na blagajni Doma mladeži i priključiti se barem nakratko ljudima velikog srca i plemenite duše.

Za sve koji ne mogu stići, a željeli bi pomoći obitelji Babaić pri ozdravljenje njihovog 19-godišnjeg Valentina, danas će se u jednoj od banaka otvoriti i žiro račun “Za Valentina”.

Zadarski list/ZDanas