fbpx

Karamarko će koordinirati sigurnosnim službama, Ćorušića uhljebili na Rebro

Na zatvorenom dijelu današnje prve sjednice Vlada Republike Hrvatske raspravljala je o kadrovskim pitanjima.

Predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske imenovan je Neven Zelić, s danom 1. veljače 2016. godine.

Glasnogovornicom Vlade Republike Hrvatske imenovana je Sunčana Glavak, s danom 1. veljače 2016. godine.

Karamarko na čelu Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi

Vlada je donijela Odluku kojom se Tomislav Karamarko određuje članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija. Danom stupanja ove Odluke na snagu, prestaje važiti prethodna Odluka od 5. siječnja 2012. godine te se Ranko Ostojić razrješuje navedene dužnosti.

Pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gorenka Bulj, na osobni zahtjev, radi odlaska u mirovinu, razriješena je dužnosti.

Također na osobni zahtjev, razriješen je Zdenko Antešić, dosadašnji zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i pomoćnici ministra Dan Simonić, Zorica Lučić i Igor Butorac.

Na osobni je zahtjev razriješen i Ranko Lamza, pomoćnik ministrice uprave. Isto tako, na osobni zahtjev razriješen je i Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture. Razriješeni su i pomoćnici ministra Vladimir Stojsavljević, Sanja Šaban i Vesna Jurić Bulatović.

Također, razriješen je zamjenik ministra financija Igor Rađenović. Razriješen je i pomoćnik ministra Boris Šuvak, kao i Miljenko Fičor, dosadašnji pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar te Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje.

Ćorušića uhljebili u KBC Zagreb

Dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb Marko Rudnički je razriješen te je vršiteljem dužnosti predsjednika imenovan Željko Krznarić.

Razriješeni su i članovi Vijeća Branka Grabovac i Antonio Juretić, a Bernardica Rubčić i Dubravka Sertić imenovane su vršiteljicama dužnosti člana. Na osobni zahtjev razriješen je i sanacijski upravitelj Hrvoje Vrčić te je Ante Ćorušić imenovan vršiteljem dužnosti sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Index.hr/ZDanas