round image on layout top

Karamarko će koordinirati sigurnosnim službama, Ćorušića uhljebili na Rebro

28. siječnja 2016. by urednik divider image
Zagreb, 04.01.2016. - Izjave za medije nakon sastanka Domoljubne koalicije i Mosta oko sastavljanja nove Vlade. Na fotografiji Tomislav Karamarko.
foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Na zatvorenom dijelu današnje prve sjednice Vlada Republike Hrvatske raspravljala je o kadrovskim pitanjima.

Predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske imenovan je Neven Zelić, s danom 1. veljače 2016. godine.

Glasnogovornicom Vlade Republike Hrvatske imenovana je Sunčana Glavak, s danom 1. veljače 2016. godine.

Karamarko na čelu Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi

Vlada je donijela Odluku kojom se Tomislav Karamarko određuje članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija. Danom stupanja ove Odluke na snagu, prestaje važiti prethodna Odluka od 5. siječnja 2012. godine te se Ranko Ostojić razrješuje navedene dužnosti.

Pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gorenka Bulj, na osobni zahtjev, radi odlaska u mirovinu, razriješena je dužnosti.

Također na osobni zahtjev, razriješen je Zdenko Antešić, dosadašnji zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i pomoćnici ministra Dan Simonić, Zorica Lučić i Igor Butorac.

Na osobni je zahtjev razriješen i Ranko Lamza, pomoćnik ministrice uprave. Isto tako, na osobni zahtjev razriješen je i Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture. Razriješeni su i pomoćnici ministra Vladimir Stojsavljević, Sanja Šaban i Vesna Jurić Bulatović.

Također, razriješen je zamjenik ministra financija Igor Rađenović. Razriješen je i pomoćnik ministra Boris Šuvak, kao i Miljenko Fičor, dosadašnji pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar te Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje.

Ćorušića uhljebili u KBC Zagreb

Dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb Marko Rudnički je razriješen te je vršiteljem dužnosti predsjednika imenovan Željko Krznarić.

Razriješeni su i članovi Vijeća Branka Grabovac i Antonio Juretić, a Bernardica Rubčić i Dubravka Sertić imenovane su vršiteljicama dužnosti člana. Na osobni zahtjev razriješen je i sanacijski upravitelj Hrvoje Vrčić te je Ante Ćorušić imenovan vršiteljem dužnosti sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Index.hr/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar