fbpx

Marko Popović odveo je Fuelnabradu na završni turnir Kupa Kralja

Marko Popović odveo je Fuelnabradu na završni turnir Kupa Kralja, pogodivši tricu za pobjedu na gostovanju kod Zaragoze 79:80. Tako je njegova momčad prvi dio sezone završila na iznenađujuće visokom sedmom mjestu, te će se uskoro naći u borbi za prestižni trofej s najbolim španjolskim momčadima. Popović je nastavio sjajnu formu, te je susret završio sa 15 poena (1-1 za dva, 4-10 za tri, 1-1 sl. bac.) i dvije asistencije za 21 minutu, dok je Josip Sobin pridodao četiri poena (2-8 za dva), uz šest skokova. Inače, Zaragoza je u 34. minuti imala čak 12 poena prednosti, ali ih nije uspjela sačuvati. Bio je to odličan tjedan za zadarskog košarkaša, u kojemu je na treningu srušio i osobni rekord po broju postignutih trica bez promašaja – čak 82. Prethodni rekord iznosio je 56. Sve te uspjehe Popović je posvetio legedarnom Brunu Marceliću.

– Nažalost, napustila nas je još jedna legenda Košarkaškog kluba i grada Zadra, gospodin Bruno Marcelić. Ovim putem želim njegovoj obitelji izraziti najiskreniju sućut. Isto tako želim barba Brunu posvetiti uspjeh mog “malog” kluba Fuenlabrade, ulazak na Kup Kralja, kao i nedavno ostvaren osobni uspjeh od 82 trice pogođene za redom. Hvala barba Bruno za sve što ste dali našem gradu – napisao je Popović na svom facebook profilu.

U četvrtfinalu Kupa Kralja (završnica je 18.-21. veljače u A Coruni) Fuenlabrada će igrati protiv Real Madrida, kojega je nedavno u prvenstvu pobijedila baš na krilima Popovića i Sobina. Inače, nakon 17 odiganih kola prvenstvo Španjolske predvodi fantastična Valencija, koja je pobjedom u Barceloni 91:94 nakon produžetka zadržala besprijekorni omjer 17-0. Barcelona je sada na 15-2, Laboral Kutxa ima 14-3, Real 13-4, Gran Canarija 10-7, a slijede Bilbao i Fuenlabrada sa po 9-8, te Unicaja i Andorra s 8-9.

Izvor: Zadarski list/ZDanas