round image on layout top

Policija najavila stroge mjere sigurnosti tijekom karnevala u Koelnu

28. siječnja 2016. by urednik divider image

Policija u Koelnu izdala je svim osumnjičenima za izgrede u novogodišnjoj noći na koelnskom željezničkom kolodvoru zabranu pristupa karnevalskim svečanostima u ovom gradu, prenose njemački mediji u četvrtak.

Na adrese više osoba, među kojima su i osumnjičeni iz novogodišnje noći, poslali smo obavijesti o zabrani približavanja mjestima na kojima se slavi karneval”, prenosi Focus Online. Među njima je 35 mlađih muškaraca iz sjevernoafričkih zemalja koje se sumnjiči da su u novogodišnjoj noći sudjelovali u seksualnom napastovanju i pljački prolaznica na glavnom željezničkom kolodvoru u Koelnu.

Takve zabrane u pravilu se izriču osobama koje su prošlih godina svratile pozornost na sebe lošim ponašanjem na koelnskom karnevalu.
Osim zabrana, koelnska policija obavlja razgovore s osobama koje slove kao potencijalni izvor opasnosti. U takvim razgovorima se takvim osobama daje do znanja da će biti pod posebnom prismotrom.

Policija u Koelnu pod posebnim je pritiskom uoči karnevalskih svečanosti koje, uz one u Riu de Janeiru, spadaju među najveće na svijetu, koje u taj grad na Rajni obično privlače više od milijun posjetitelja.

Ne jenjavaju kritike na račun neučinkovitosti policije u Koelnu zbog masovnih napada na žene tijekom novogodišnje noći. Novi predsjednik policijske uprave Koelna Juergen Mathies najavio je pooštrene mjere opreza tijekom karnevalskih svečanosti.

Policija je istodobno preporučila gostima da izbjegavaju kostime koji uključuju lažno oružje ili eksplozivne naprave, kako ne bi dolazilo do nepotrebnih intervencija.

Index.hr/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr