fbpx

SVJEDOCI AFERE LEASING “Dao sam novac bez potvrde na ruke Anti dan nakon što mi je dao A3. Vidio sam u knjižici vozila da je u vlasništvu leasing kuće čiji je korisnik Gordan Kurtović”

Kupci su posvjedočili kako su znali da su automobili koje im je “rješavao” Kurtović puno skuplji od cijene koju su oni platili, ali i da im to tada nije bilo sumnjivo

Saslušavanjem dvaju svjedoka-oštećenika jučer je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje Anti Kurtoviću (35), glavnom akteru afere “leasing” koja nosi epitet zadarske prijevare stoljeća.

Ovaj nautički tehničar bez djece, zaposlenja i imovine optužen je za kazneno djelo prijevare čime je u zabludu doveo 52 osobe i oštetio ih za milijunske iznose. Kod očitovanja o krivnji Kurtović je priznao 16 djela, zanijekavši ostale, a njegovi zagrebački odvjetnici, Boris Jukić i Tihomir Rubeša, najavili su da će Kurtovićevu nevinost u tim slučajevima potkrijepiti dokazima.

– Antu Kurtovića i njegovu obitelj poznavao sam od ranije. Htio sam se riješiti svog automobila Mitsubishi pajera i kupiti drugi. Toni Šimićev, vlasnik kafića LA, rekao mi je da mi Kurtović to može povoljno riješiti. S Antom sam se našao u LA-u i dogovorili smo da Mitsubishi predam Autokući Zadar pod račun i doplatim tri tisuće eura za Audi A3 star jednu godinu. Mitsubishi mi je procijenjen na 60 tisuća kuna, a tri tisuće eura dao sam bez potvrde na ruke Anti dan nakon što mi je dao A3. Vidio sam u knjižici vozila da je u vlasništvu leasing kuće čiji je korisnik Gordan Kurtović, Antin otac, ali on mi je rekao da će automobil prepisati na moje ime na prvom tehničkom, za deset mjeseci, ispričao je sutkinji Ani Brkić Tomislav Kasap dodajući kako je A3 za koji je vjerovao da vrijedi barem 15-16 tisuća eura vozio bez problema sve do isteka tehničkog.

Zadarski list/ZDanas