fbpx

UDRUGA ZVIŽDAČ Kad Linić kaže da bi krao, vjerujte mu, jer on je ozbiljan čovjek!

Ovih dana bivšem SDP-ovcu Slavku Liniću iskazuju povjerenje i obećavaju povratak na političku scenu neki istaknuti članovi njegove bivše stranke. Testiraju li takvim razmišljanjem memoriju nas građana i ostatka članstva svoje vlastite stranke? – pita se Vesna Balenović.

Još uvijek jako dobro pamtimo Linićeve izjave da bi krao, zbog kojih bi mu bilo koja stranka, koja iole drži do svog ugleda, trenutno i trajno zalupila vrata. Hoće li u SDP-u ta vrata Liniću ostati trajno zatvorena ili će posve suprotno, uz vatromet i zvukove fanfara biti obilježen njegov veliki „come back“ na Iblerov trg, čini se ovisi samo o rezultatu predstojećih izbora za predsjednika SDP-a.

“Često sam si postavljao pitanje: Da nema kontrole, bih li ukrao? Bih! Ne sramim se. Da, ukrao bih! Ali osnovna je pretpostavka: mora biti mnogo novca, sam moram u tome sudjelovati, i moram poduzeti sve da me nitko ne otkrije.”, rekao je Slavko Linić 2001. godine. To nije bila izjava nedoraslog školarca dok širom otvorenih očiju promatra prve crvene trešnje u susjedovom vrtu, već je to bila izjava potpredsjednika Vlade RH zaduženog za gospodarstvo i potpredsjednika vladajuće stranke! Takvo javno opredjeljivanje za kriminal, kako je to počinio Slavko Linić, u Hrvatskoj nikad nije bilo zabilježeno, nije nikad bilo niti će biti u skladu sa interesima i svjetonazorom građana Hrvatske, pa ga zato valja osuditi i od njega se javno distancirati. Zašto to do sada nije učinio SDP, ne znam. – rekla je Vesna Balenović.

Na žalost, riječi su to, koje pojedinim kandidatima u skorim izborima za predsjednika SDP-a, čini se uopće ne smetaju, kako bi Linića vratili u vlastite redove i rehabilitirali ga!?
Te iste 2001. godine, Linić je kao predsjednik Nadzornog odbora INE, zadužen za nadzor zakonitosti poslovanja, blagoslovio moj otkaz, nakon što sam u INI otkrila i prijavila višemilijunski kriminal. DORH je kasnije potvrdio točnost moje kaznene prijave i postojanje brojnih kaznenih djela počinjenih na štetu INE, na koja sam Linića osobno upozorila i zbog čega sam protiv njega kasnije podnijela kaznenu prijavu.

Kada s današnje perspektive povežem Linićevu izjavu da bi krao velike novce i činjenicu da sam se upravo njemu u prostorijama Vlade RH prvome s punim povjerenjem obratila za pomoć s brojnom dokumentacijom o milijunskom kriminalu u INI, sve mi postaje jasnije. Jedino mi danas nije jasno kojim bi to smjeru novi SDP krenuo s takvim Linićem, kao svojom perjanicom i hoće li ga novi predsjednik SDP- a možda imenovati glavnim blagajnikom stranke ili ministrom financija u sjeni, kad mu je već tuđi novac tako mio i drag. – rekla je Vesna Balenović.

Predsjednica udruge „Zviždač“
Vesna Balenović

ZDanas