fbpx

Zadrani se dragovoljno upisali u “Registar izdajnika”

Najava objave registra izdajnika privukla je mnoge Zadrane da se i sami izjasne izdajnicima na prigodno pokrenutom portalu. Kako to često biva, ova je stranica ubrzo postala poligon za iskazivanje netrepeljivosti, ostavljanje postova pod lažnim imenima, imenima stvarnih drugih osoba itd. Ipak, na ovom mjestu izdvojit ćemo neke od najduhovitijih, uz mogućnost da spomenuta imena ne pripadaju u stvarnosti osobama koje ih nose.

Jedno od imena koje je prepoznatljivo je ono saborske zastupnice Ingrid Antičević-Marinović, uz koje stoji obrazloženje: “Ja sam izdajica jer uvijek i svugdje izdajem izdajice. Osim toga, svaki dan se križam, a nikad nisam prekrižila čovjeka i ono što je najvažnije ne mrzim niti one koji govore i rade stvari koje su mi mrske!”

Marina Milković kaže: “Imam originalnu diplomu s fakulteta, učila sam i nisam prepisala diplomski. Ne znam ukrasti, samo raditi. Mislim da je folkloru mjesto na seoskim sajmovima, ne u politici. Klaunovima je mjesto u cirkusu.”

“Od rođenja po vašim kriterijima”, piše Tihomir Franov, “Izdao sam Imperiju!” Krešimir Krolo, a “Dječački san” Želimir Periš. Evo još nekoliko odgovora Zadrana koje smo istaknuli kao zanimljivije:

“Kupia pasa od Srbina”

“Majka me rodila u Jugoslaviji, godinama bio pionir i omladinac, pročitao Ježevu kućicu, slušam EKV, nisam plakao kad je Tuđman umro.”

“Koristim kontracepciju”.

“Ja sam postala izdajnica kad sam rekla da se nema što pod rotirkama ić na skijanje. Od tada stalno izdajem: zabrinuta sam u vezi Kitzbuhela, radi toga što su našeg premijera slabo naučili ovaj jezik ubavi i pljeskala sam na Lovrinovićev govor u Saboru. Uh kako me sram”.

“Da Crnoja ne troši papir na mene”.

“Članica sam SDP-a već skoro 7 godina”.

“Zato što sam vjernik koji ne ide u crkvu, nikada ništa nisam ukrao i mislim da je Hrvatska moja zemlja u kojoj bi svi trebali biti slobodni i jednaki. E da, i pušim drogu”.

“Izdajnik sam jer sam kupia pasa od Srbina iz Bjeline kod Benkovca znajući da je pas pravoslavac i sad ga ne mogu učlanit u HDZ da laje u prazno”.

“Bio sam u HV 91 i 92, nemam status branitelja i nisam u registru branitelja. Da li sam i ja izdajnik?”

“Ćirilicu pišem i čitam bez ikakvih problema. Nosim crvenu boju, ne idem u crkvu i koristim riječ drug umjesto prijatelj”.

“Želim nositi žutu, crnu, crvenu ili crnu traku!”

“Jer nosim crvene mudante”.

“Jer se nisan otušira 3 dana”.

“Omiljeni sportaš – Novak Đoković”.

“Slavim hrvatskog boga Svaroga, a ne demona smrti Jahvu.”

“Glasao sam MOST i osjećam se kao najveća izdajica na svim dosadašnjim izborima na kojima sam mogao sudjelovati. Oprostite mi i kaznite me primjereno.”

“Družim se s ljudima koji nisu katolici i koji su homoseksualci. Znam ćirilicu i studiram u Sarajevu, ne u Zagrebu. Ne glasam za HDZ jer podržavam sve što oni ne podržavaju. Ne slusam Thompsona. Jesam li izdajnik?”

“Nisam bia rođen ’91.”

“Plaćam porez. Nisam član HDZ-a. Ne podržavam inicijativu Željke Markić u ime obitelji niti Thopmsona. Ne idem u crkvu pa tako nisam išla ni na misu za Antu Pavelića. Čitam kolumne Vedrane Rudan i Ante Tomića. Nisam bila na grobu Franje Tuđmana. Nemam kupljenu diplomu niti sam zaposlena u državnoj firmi. Ušla sam u džamiju. Nemam ništa protiv homoseksualaca. Ante Gotovina nije moj heroj. Volim Balaševića.

“Nisam na Badnjak kitio bor”.

“Ne znam tekst nijedne Thompsonove pjesme”.

“Nisam bia rođen ’91.”

“Dr. sc. Izdaje (doktorirao s Rektorovom nagradom Ilija Čvorović), dipl. ateist. Čita i piše ćirilicu. Nepopravljiv izdajnik – molim da me se deportira u Norvešku”.

“Peder, agnostik, ne zna niti ga zanima tko je Hrvat, a tko Srbin, nikad nije glasao za desnicu (u politici), sisate plavuše mu ne znače ništa, a posebice jedna”.

“Znam čitati ćirilicu”.

“Rođena prije 1991. , primljena u pionire, a bome i u omladince!”

Izvor: Zadarski list/ZDanas