round image on layout top

INVESTICIJSKE PREVARE Počinje suđenje Karlu Uremoviću i Dubravku Koheku zbog prevare švicarskog poduzetnika

19. veljače 2016. by urednik divider image

Kako smo već pisali o investicijskim prevarama Karla Uremovića i Marjana Miletića, u međuvremenu nas je kontaktirao direktor jedne tvrtke iz Švicarske koji je prevaren od strane Karla Uremovića i Dubravka Koheka. Nakon što je portal ZADARdanas otkrio investicijske prevare Karla Uremovića i njegovog zadarskog partnera Marjana Miletića, direktor švicarske tvrtke je otkrio da ga je Uremović sa Dubravkom Kohekom prevario na sličan način tražeći pozajmicu za realizaciju projekta koji ne postoji.

Karlo Uremović je ponovno na jednak način, kao što je to radio do sada, ispričao lažnu priču švicarskom poduzetniku o milijunskim investicijama u Hrvatskoj o čemu smo već pisali. Švicarski poduzetnik (podaci poznati redakciji) je, nakon što je shvatio da je prevaren, kazneno prijavio Karla Uremovića i Dubravka Koheka te ih i privatno tužio. U tužbi se navodi da su ga Uremović i Kohek prevarili za iznos od 70.600 CHF.

U prijavi je navedeno kako su Uremović i Kohek tražili od poduzetnika da im za pokretanje “sigurnog” posla posudi čak 300.000 CHF što je švicarski poduzetnik je odbio te im je posudio 60.000 CHF kao maksimum koji može posuditi uz rok vraćanja od 30 dana. Nadalje stoji da su Uremović i Kohek pristali te su uzeli navedeni novac koji nikad nisu vratili. Dubravko Kohek je u međuvremenu uvjeravao švicarskog poduzetnika da mu je potreban dodatan iznos od 10.600 CHF da bi deblokirao financijska sredstva za koje se kasnije ispostavilo da ne postoje.

Uremović i Kohek su kazneno prijavljeni za prevaru jer su prezentirali švicarskom poduzetniku nepostojeće projekte te naknadne izmišljene probleme temeljem kojih im je poduzetnik posudio dodatnih 10.600 CHF.

Dubravko Kohek u svom odgovoru na tužbu navodi kako je Karlo Uremović prezentirao projekt za koji je tražio 60.000 CHF te da taj iznos nije posudio on već samo Karlo Uremović. Nadalje, navodi da priznaje iznos od dodatnih 10.600 CHF koje je naknadno posudio od švicarskog poduzetnika. Dubravko Kohek nadalje u svojem odgovoru na tužbu navodi da je Karlo Uremović u periodu od 4 godine manipulirao i izvlačio novac za potrebe izmišljenih putovanja, te da je na taj način učinio štetu veću od 300.000 eura te navodi poslovne suradnike i osobe iz inozemstva koji to mogu potvrditi. Kohek u svojem odgovoru na tužbu također navodi da je Uremović oštetio treće osobe raznim nezakonitim radnjama u pogledu davanja punomoći odnosno ovlaštenja za određene radnje po stranim bankama, a bez dozvole ovlaštene osobe.

Suđenje će se održati na Općinskom sudu u Kutini, a za saslušanje su predloženi Zdravka Kohek, Branko Perković i Anton Peroli.

Z.B.MARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr