fbpx

Izdržite još ovaj tjedan – od nedjelje nam se vraća sunčano vrijeme

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i sljedećih dana te će nas pratiti sve do kraja tjedna. Sutra će u većini Hrvatske biti većinom oblačno, mjestimice s kišom, a u gorskim predjelima i susnježicom i snijegom. Na sjevernom Jadranu te u gorju oborina ponegdje može biti obilna. Već prijepodne postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje, najprije u istočnim krajevima. U noći i ujutro još će na sjevernom dijelu puhati jaka i olujna bura, u Dalmaciji jugo, a zatim će vjetar postupno slabiti. Najniža temperatura od 2 do 7, na Jadranu od 6 na sjevernom dijelu do 14 na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu te na istoku od13 do 19 °C.

Promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu čeka nas i u četvrtak. Uz više oblaka tijekom četvrtka, mjestimice može pasti malo kiše. Promjenjivo će biti i na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji se očekuje obilna kiša uz povremene pljuskove, a sve će biti popraćeno grmljavinom. Vjetar slab, a na Jadranu će puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Jutro malo hladnije, a danju toplije.

U petak nas i dalje čeka promjenljivo vrijeme, uz nešto manje oborina. Slično vrijeme očekuje nas i u subotu. Najviša dnevna temperatura na Jadranu kretat će se do 15 stupnjeva, dok će u unutrašnjosti biti nešto svježije, uz najvišu dnevnu temperaturu od 12 stupnjeva.

Kraj tjedna donosi nam sunčano i razmjerno toplo vrijeme u većini Hrvatske, uz tek ponegdje neki oblak.

Izvor: Index.hr/ZDanas