round image on layout top

Katarina Livljanić u ponedjeljak u rodnom Zadru

18. veljače 2016. by urednik divider image

U ponedjeljak 22. veljače 2016. u rodnom Zadru pjevat će jedna od najvećih stručnjakinja za ranu glazbu, kako u nas tako i u Europi – Katarina Livljanić.
No ovoga puta neće izvoditi ranu glazbu (osim na samom početku kada će legitimirati kroz Gregorijanski tractus iz 9. stoljeća), već će se predstaviti U novom ruhu.

Naime, Katarina Livljanić nije operna pjevačica, no uz Danijela Detonija, prošle je godine u zagrebačkom HGZ-u načinila iskorak i priredila koncert s djelima Antonína Dvořáka i Davorina Kempfa.
A kad se spoje umjetnici poput Katarine Livljanić i Danijela Detonija, lijepome nema kraja!
Nije teško zamisliti kako ju je upravo profinjenost njezina izričaja spojila s jednim od najtalentiranijih hrvatskih pijanista, čija je usmjerenost na suvremenu glazbu znak nadasve suptilnog i sugestivnog umjetnika. Danijel Detoni, danas profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, tijekom karijere primio je mnoga međunarodna priznanja za interpretacije suvremene glazbe. Katarina je na svoj put krenula iz srednjovjekovlja, Danijel iz suvremenosti: gdje su se pronašli i na koji su način podijelili svoja glazbena znanja? Jesu li njihovi svjetovi utjecali jedan na drugi, podarivši nova ruha djelima na programu? Iščekivat ćemo s nestrpljenjem. I osluškivati pomno.

Stoga ne proustite njihove izvedbe Biblijskih pjesama (A. Dvořak), Svjetla – ciklusa pjesama na tekstove iz zbirke pjesama u prozi Ex ponto Ive Andrića (D. Kempf) te glasovirskog triptiha Tri pogleda na osorsku katedralu (D. Kempf).

Koncert će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati te je dio pretplate Koncertne sezone Koncertnog ureda Zadar.

ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr