round image on layout top

Katarina Livljanić u ponedjeljak u rodnom Zadru

18. veljače 2016. by urednik divider image

U ponedjeljak 22. veljače 2016. u rodnom Zadru pjevat će jedna od najvećih stručnjakinja za ranu glazbu, kako u nas tako i u Europi – Katarina Livljanić.
No ovoga puta neće izvoditi ranu glazbu (osim na samom početku kada će legitimirati kroz Gregorijanski tractus iz 9. stoljeća), već će se predstaviti U novom ruhu.

Naime, Katarina Livljanić nije operna pjevačica, no uz Danijela Detonija, prošle je godine u zagrebačkom HGZ-u načinila iskorak i priredila koncert s djelima Antonína Dvořáka i Davorina Kempfa.
A kad se spoje umjetnici poput Katarine Livljanić i Danijela Detonija, lijepome nema kraja!
Nije teško zamisliti kako ju je upravo profinjenost njezina izričaja spojila s jednim od najtalentiranijih hrvatskih pijanista, čija je usmjerenost na suvremenu glazbu znak nadasve suptilnog i sugestivnog umjetnika. Danijel Detoni, danas profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, tijekom karijere primio je mnoga međunarodna priznanja za interpretacije suvremene glazbe. Katarina je na svoj put krenula iz srednjovjekovlja, Danijel iz suvremenosti: gdje su se pronašli i na koji su način podijelili svoja glazbena znanja? Jesu li njihovi svjetovi utjecali jedan na drugi, podarivši nova ruha djelima na programu? Iščekivat ćemo s nestrpljenjem. I osluškivati pomno.

Stoga ne proustite njihove izvedbe Biblijskih pjesama (A. Dvořak), Svjetla – ciklusa pjesama na tekstove iz zbirke pjesama u prozi Ex ponto Ive Andrića (D. Kempf) te glasovirskog triptiha Tri pogleda na osorsku katedralu (D. Kempf).

Koncert će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati te je dio pretplate Koncertne sezone Koncertnog ureda Zadar.

ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom koncesije nad lukom Gaženica, županijski vijećnik AM, Marko...

read more

MARJANA BOTIĆ Dan je...

Povodom Dana Županije, iz Kluba vijećnika Akcije mladih i Mosta, kažu da...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom izjava ravnatelja Lučke uprave Zadar vezano uz koncesiju luke...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr