fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ ODGOVARA NEKIĆU Nismo mi skidali hrvatsku zastavu i stavljali jugoslavensku

Povodom priopćenja medijima od strane pročelnika Jose Nekića, oglasio se gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač sa priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.


NISMO MI SKIDALI HRVATSKU ZASTAVU I STAVLJALI JUGOSLAVENSKU

Kad čitaju priopćenja Jose Nekića oni koji ga ne poznaju sigurno se pitaju da li se radi o tekstovima humoristične ili ozbiljne naravi. Na žalost mi koji smo upoznati sa njegovom razinom komunikacije, likom i djelom znamo da misli ozbiljno.

Iako u svom priopćenju nisam izravno prozvao Josu Nekića on se sam prepoznao i osjetio potrebu da opravdava sebe i svoju partiju.

Naš Joso kaže da je uistinu točno da je izrekao kako sam posle izbora gotov , ne sjeća kada i u kojim okolnostima mi se obraćao ali da mi zasigurno nije prijetio.

Red je onda da ga podsjetim na okolnosti.

Prvi događaj se zbio u subotu 31.10.2015 godine na Narodnom trgu. Svega nekoliko dana nakon što je u javnost procurio video na kojem veliki Hrvati Joso i Božidar pjevaju narodnjake i plešu narodnjačko kolo. Tada je Akcija mladih sa Živim zidom imala predizborni skup na trgu. Na istom mjestu imao je skup i HDZ. Razgovarali smo sa prolaznicima djelili im promotivne materijale, krafne i fritule. Jedna krafna završila je na podu pa su djeca otkidala komadiće i hranila golubove pri čemu sam im i ja pomagao. U jednom momentu Joso mi je mahnuo rukom da priđem stolu za kojim su sjedili on, Elvira Sterle, Maja Pletikosa i Iva Dunatov a pored stola je stajao Božidar Kalmeta. Prišao sam stolu a Joso mi reće: „dobar si posao našao hraniti golubove, posle izbora si gotov, neće ti više ništa drugo preostati nego da hraniš golubove.“ Odgovorio sam: „ma neka Joso nema veze kako bude ali odlično plešeš žikino kolo“. Dame se nisu mogle suzdržati pa su prasnule u smjeh a Božidaru je skočio živac pa je u svom stilu počeo ponavljati ko papiga: „evo ga, evo ga, opet on, opet on.“ Interesantno kako Božidar i društvo za stolom nisu reagirali na Josinu čak bih rekao neprikrevanu prijetnju (damama ne zamjeram) ali zato je Božo odmah poskočio i našao se uvrijeđen mojom pošalicom.

Drugi događaj zbio se nekoliko dana nakon toga. U zgradi Gradske uprave tražio sam određene informacije na odlasku , pored stepenica susreo sam Josu Nekića u društvu Majde Mikulandre. Uredno sam pozdravio i prošao. Kad sam već bio na stepenicama Joso je za mnom doviknuo : „znaš gotov si nakon izbora.“ Odgovorio sam: „jedino što ja znam jest tko je rizničar crnim fondova HDZ-a u Zadru.“

Eto nadam se da se naš Joso prisjetio što je i kako je bilo. Svakom ponaosob ostavljam da izvuče vlastiti zaključak.

Što se tiče naših izbornih rezultata oni su javni i poznati. Na lokalnim izborima bili smo treća lista u gradu i županiji odmah iza HDZ-ovog i SDP-ovog bloka sa 20.000 kuna utrošenih u predizbornu kampanju. Na parlamentarnim izborima smo kao lokalna opcija u 9 izbornoj jedinici ostvarli četvrti rezultat iz HDZ-ovog i SDP-ovog bloka te MOST-a. Na izborima za mjesne odbore izašli smo u 6 mjesnih odbora od čega smo u dva pobjedili a u još dva formirali vlast ( po broju MO na vlasti uspješniji smo od SDP-a). Ne sporimo nikome pa ni Josi Nekiću da te rezultate tumači po vlastitom nahođenju.

Jedino na što se moram osvrnuti jest konstatacija da smo izgubili izbore na Brodarici. AM je na Brodarici imala oko 290 glasova a HDZ oko 250. U prošloj polemici sam Josu pitao da li je više 290 ili 250 ? Pošto Joso opetovano tvrdi da je HDZ dobio te izbore očigledno je da ne zna odgovor na naprijed postavljeno pitanje. Ispada da Joso ne zna niti brojiti do tristo. Teško je onda za očekivati od čovjeka koji ne zna brojiti do tristo da razumje razliku između izraza dobiti izbore i pokrasti izbore.

U moru nebuloza i demagogije Joso među ostalim tvrdi da je gradska vlast zaslužna što je Zadar proglašen destinacijom godine !? Dakle oni su zaslužni što je Zadar poseban i lijep!?

Gradska vlast može biti zaslužna jedino za način na koji se resursi koriste. Više noćenja od Zadra ima Vir pa i Biograd a Dubrovnik čak duplo više. Ti podaci jasno pokazuju na koji se kriminalan način promoviraju i iskorištavaju turistički resursi destinacije godine. Za to ste Joso itekako zaslužni.

Nekićeva tvrdnja da ja loše govorim o stranci, ljudima koji je vode i svim članovima jest pila naopako. Ja samo iznosim činjenično stanje.

Nismo mi nosili torbe crnog novca u tajništvo stranke, nismo mi optuženi za organiziranje zločinačkog udruživanja, nismo mi zapošljavali ljubavnice pa ih fizički maltretirali, nitko od nas nije pod istragama, optužnicama, u zatvorima,…. Naš krimen je jedino što o tim stvarima nismo šutjeli i što ih nismo prikrivali kao što se radi u HDZ-u.

Nismo mi niti skidali hrvatsku zastavu u marini Tankerkomerc i stavljali jugoslavensku pa da nas se proglašava antidržavnim elementima.

I jest Joso prestrašio sam se, hvata me jeza i strah za ovaj grad i njegove žitelje kad vidim što sve radite, koji mediokriteti bez ikakve moralne svijesti su na najodgovornijim mjestima.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač