fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ OTKRIVA Ranjevi su od grada Zadra dobili u najam stan od 76 m2 u za 179 kuna i 43 lipe mjesečno! Sramimo se “hrvatstva” koje promovira Hdz!

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač ponovno se osvrnuo na korupciju i nepotizam vladajuće stranke te dostavio medijima priopćenje te ugovor o najmu stana između Grada Zadra i Vjekoslave Ranj, supruge Dragana Ranja, a sve pod naslovom: Ne sramimo se mi što smo Hrvati nego se sramimo „Hrvata“ i „hrvatstva“ koje promovira HDZ!

Priopćenje kao i ugovor prenosimo u cijelosti:

Na demagogiju i ideolgiju koju prosipaju vladajući u posljednje vrijeme a posebno Joso Nekiću pokušavajući nas diskreditirati možemo odgovoriti kao i do sada isključivo na jedan, jedini način argumentima.

Osim inicijativa koje pokrećemo i prijedloga koje dajemo na gradskom vijeću ( u ove gotovo 3 godine više nego cjelokupna oporba u posljednjih 25 godina) osobito smo snažno angažirani u borbi protiv kriminala te dokidanja sve veće umreženosti i političke podobnosti što je sve nus produkt višegodišnje HDZ-ove vladavine Zadrom .
Mi nismo projekt nečije kuhinje niti kriminaliziramo HDZ već naprosto iznosimo činjenice.
Podsjetit ću da sam tražio od institucija sistema da reagiraju na kriminal u medijskoj kući Vox i NK Zadru. Sve što sam naveo o kriminalu enormnih razmjera koje su se tamo događao pokazalo se točnim. Više puta sam o tim radnjama dokumentirano i javno upozoravao gradonačelnika i pročelnika za upravnog odjela za kulturu i šport. Nitko od gradskih vlasti a ni u HDZ-u nije reagirao na moja upozorenja, dapače neki su tada čak ustali u obranu po već ustaljenom principu nema tu ništa, sve je čisto, ništa nije dokazano.
Javno sam i na vrijeme upozorio da se Božidar Kalmeta mora povući iz političkog života jer ga čekaju istrage i optužnice. I to se pokazalo točnim, nije trebalo biti osobito pametan za dokučiti kuda sve to vodi.Ni DORH-ova optužnica za organiziranje zločinačkog udruživanja nije dovoljn razlog da se odstupi, opet se sve zataškava, podvodi pod politički progon, izigrava se žrtva.
Nebrojene su afere Željka Šoše i tu je isti modus vladajućih nereagiranje,prikrivanje.
Za Božidara Longina je otkriveno, što je i sam priznao na sudu da je odnio 36 000 eura u tajništvo stranke i tamo ih ostavio bez ikakve potvrde. Za „kaznu“ ga je stranka kandidirala za zamjenika župana a bio je i u užem izboru za ministra.
Mogao bih tako nabrajati do unedogled.
Scenarij je uvijek isti mi upozororavamo i tražimo sankcije HDZ prikriva i zataškava.
Članovi HDZ-a bili su i jesu u NO KK Zadar, NK Zadar … upravnim vijećima, pročelništvima… imaju more dokumentacije i saznanja. NITKO NIKADA nije prijavio bilo kakve kriminalne radnje, upozorio na napravilnosti.
Niti jedan član HDZ-a u Zadru nije sankcioniran zbog kriminala i nemoralnih radnji… NITI JEDAN NIKADA. Ma štogod radili o kakvom god kriminalu se radilo o kavom god neetičnom postupku uvijek bez iznimke mu stranka i ostali članovi drže leđa.
U uljuđenoj zemlji poput Švedske zamjenica premjera je bila prisiljena dati ostavku jer je greškom platila pelene službenom karticom iako je odmah vratila novac.
Da rezimiram ne radi se u zadarskom HDZ-u o kriminalnim radnjama pojedinaca već o kriminalnoj organizaciji unutar samog HDZ-a i sustava koja ima svoju glavu i jasnu strukturu. To odgovorno tvrdim i znam. Vjerodostojnost svojih tvrdnji sam više puta do sada dokazao.
Za razliku od članova HDZ-a ja osobno nezakonite radnju prijavljujem, štoviše kao prijavitelj imam pravo uvida u spise te pratim provođenje postupka.
Recimo istraga koju sam pismeno zatražio protiv Renate Peroš zbog iznajmljivanja javnog prostora bez natječaja u Providurovoj palači je pri kraju i uskoro očekujem podizanje kaznene prijave( gradončelnik je svojevremeno priznao“ grešku“ ali gle čuda ništa nije poduzeo).
Puno puta se s pravom govorilo o neregularnosti izbora u Zadru. Ni tu nisam sjedio skrštenih ruku, pisao sam prijave, tražio postupanje, istraživao…
Došao sam u posjed ugovora o najmu stana između Grada Zadra i Vekoslave Ranj ( supruge Dragana Ranja). Ranjevi su dobili u najam stan od 76 m2 u naselju Petrići za 179 kuna i 43 lipe mjesečno.
Nakon ovoga valjda je svima jasno da je Dragan Ranj duže vremena bio HDZ-ov spavač u SDP-ovim redovima jednako kao i Renata Sabljar-Dračevac čija je Ranj desna ruka.
Sve to baca jasnije svjetlo na slučaj Peroš i mnoge druge.
Svu sličnu dokumentaciju i saznanja koja posjedujem iskoristiti ću u interesu Zadra i RH.
Dakle ne radimo mi na uništenju Hrvatske države kao što se pokušava inputirati, dapače. Naši postupci to jasno i dokazuju.
Ne sramimo se mi što smo Hrvati nego se sramimo „Hrvata“ i „hrvatstva“ koje promovira HDZ.
Jer Hrvati nisu ni lopovi ni prevaranti.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač

Ugovor o najmu0001

Ugovor o najmu002