round image on layout top

MARKO PUPIĆ BAKRAČ OTKRIVA Ranjevi su od grada Zadra dobili u najam stan od 76 m2 u za 179 kuna i 43 lipe mjesečno! Sramimo se “hrvatstva” koje promovira Hdz!

19. veljače 2016. by urednik divider image

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač ponovno se osvrnuo na korupciju i nepotizam vladajuće stranke te dostavio medijima priopćenje te ugovor o najmu stana između Grada Zadra i Vjekoslave Ranj, supruge Dragana Ranja, a sve pod naslovom: Ne sramimo se mi što smo Hrvati nego se sramimo „Hrvata“ i „hrvatstva“ koje promovira HDZ!

Priopćenje kao i ugovor prenosimo u cijelosti:

Na demagogiju i ideolgiju koju prosipaju vladajući u posljednje vrijeme a posebno Joso Nekiću pokušavajući nas diskreditirati možemo odgovoriti kao i do sada isključivo na jedan, jedini način argumentima.

Osim inicijativa koje pokrećemo i prijedloga koje dajemo na gradskom vijeću ( u ove gotovo 3 godine više nego cjelokupna oporba u posljednjih 25 godina) osobito smo snažno angažirani u borbi protiv kriminala te dokidanja sve veće umreženosti i političke podobnosti što je sve nus produkt višegodišnje HDZ-ove vladavine Zadrom .
Mi nismo projekt nečije kuhinje niti kriminaliziramo HDZ već naprosto iznosimo činjenice.
Podsjetit ću da sam tražio od institucija sistema da reagiraju na kriminal u medijskoj kući Vox i NK Zadru. Sve što sam naveo o kriminalu enormnih razmjera koje su se tamo događao pokazalo se točnim. Više puta sam o tim radnjama dokumentirano i javno upozoravao gradonačelnika i pročelnika za upravnog odjela za kulturu i šport. Nitko od gradskih vlasti a ni u HDZ-u nije reagirao na moja upozorenja, dapače neki su tada čak ustali u obranu po već ustaljenom principu nema tu ništa, sve je čisto, ništa nije dokazano.
Javno sam i na vrijeme upozorio da se Božidar Kalmeta mora povući iz političkog života jer ga čekaju istrage i optužnice. I to se pokazalo točnim, nije trebalo biti osobito pametan za dokučiti kuda sve to vodi.Ni DORH-ova optužnica za organiziranje zločinačkog udruživanja nije dovoljn razlog da se odstupi, opet se sve zataškava, podvodi pod politički progon, izigrava se žrtva.
Nebrojene su afere Željka Šoše i tu je isti modus vladajućih nereagiranje,prikrivanje.
Za Božidara Longina je otkriveno, što je i sam priznao na sudu da je odnio 36 000 eura u tajništvo stranke i tamo ih ostavio bez ikakve potvrde. Za „kaznu“ ga je stranka kandidirala za zamjenika župana a bio je i u užem izboru za ministra.
Mogao bih tako nabrajati do unedogled.
Scenarij je uvijek isti mi upozororavamo i tražimo sankcije HDZ prikriva i zataškava.
Članovi HDZ-a bili su i jesu u NO KK Zadar, NK Zadar … upravnim vijećima, pročelništvima… imaju more dokumentacije i saznanja. NITKO NIKADA nije prijavio bilo kakve kriminalne radnje, upozorio na napravilnosti.
Niti jedan član HDZ-a u Zadru nije sankcioniran zbog kriminala i nemoralnih radnji… NITI JEDAN NIKADA. Ma štogod radili o kakvom god kriminalu se radilo o kavom god neetičnom postupku uvijek bez iznimke mu stranka i ostali članovi drže leđa.
U uljuđenoj zemlji poput Švedske zamjenica premjera je bila prisiljena dati ostavku jer je greškom platila pelene službenom karticom iako je odmah vratila novac.
Da rezimiram ne radi se u zadarskom HDZ-u o kriminalnim radnjama pojedinaca već o kriminalnoj organizaciji unutar samog HDZ-a i sustava koja ima svoju glavu i jasnu strukturu. To odgovorno tvrdim i znam. Vjerodostojnost svojih tvrdnji sam više puta do sada dokazao.
Za razliku od članova HDZ-a ja osobno nezakonite radnju prijavljujem, štoviše kao prijavitelj imam pravo uvida u spise te pratim provođenje postupka.
Recimo istraga koju sam pismeno zatražio protiv Renate Peroš zbog iznajmljivanja javnog prostora bez natječaja u Providurovoj palači je pri kraju i uskoro očekujem podizanje kaznene prijave( gradončelnik je svojevremeno priznao“ grešku“ ali gle čuda ništa nije poduzeo).
Puno puta se s pravom govorilo o neregularnosti izbora u Zadru. Ni tu nisam sjedio skrštenih ruku, pisao sam prijave, tražio postupanje, istraživao…
Došao sam u posjed ugovora o najmu stana između Grada Zadra i Vekoslave Ranj ( supruge Dragana Ranja). Ranjevi su dobili u najam stan od 76 m2 u naselju Petrići za 179 kuna i 43 lipe mjesečno.
Nakon ovoga valjda je svima jasno da je Dragan Ranj duže vremena bio HDZ-ov spavač u SDP-ovim redovima jednako kao i Renata Sabljar-Dračevac čija je Ranj desna ruka.
Sve to baca jasnije svjetlo na slučaj Peroš i mnoge druge.
Svu sličnu dokumentaciju i saznanja koja posjedujem iskoristiti ću u interesu Zadra i RH.
Dakle ne radimo mi na uništenju Hrvatske države kao što se pokušava inputirati, dapače. Naši postupci to jasno i dokazuju.
Ne sramimo se mi što smo Hrvati nego se sramimo „Hrvata“ i „hrvatstva“ koje promovira HDZ.
Jer Hrvati nisu ni lopovi ni prevaranti.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač

Ugovor o najmu0001

Ugovor o najmu002MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr