round image on layout top

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Umjesto da odgovori, Kalmeta optužuje rekreativce i atletičare za uzurpaciju Višnjika te ih proziva da tamo arče i banče!

11. veljače 2016. by urednik divider image

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se medijima povodom izjave gradonačelnika Kalmete, a vezano uz plan gradnje Višnjika. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nevjerojatno je kolika je doza arogancije kod vladajuće garniture. Psihofizički enormno iscrpljuje svakodnevno odgovaranje na bujice gluposti i bahatosti iz njihove kuhinje.

Nakon bisera sa županovog kolegija gradonačelnik je na svom kolegiju otišao čak mnogo dalje. Sije podjele u zadarski korpus po principu tko nije s nama taj je protiv nas, moralizira,optužuje… S obzirom na okolnosti Kalmeta je zadnji u ovome gradu koji bi trebao činiti takve stvari.

Njegov istup oko plana gradnje Višnjika totalno je van škvere, u potpunosti je pobrkao lončiće i končiće. Nije odgovorio niti na jedno od niza pitanja koja su mu postavili rekreativci i atletičari u svom javnom istupu kao ni na moja pitanja iz otvorenog pisma.

Umjesto da lijepo, pristojno i argumentirano kako dolikuje gradonačelniku Grada Zadra odgovori na postavljena pitanja i iznesene argumente on optužuje rekreativce i atletičare za uzurpaciju Višnjika, vrijeđa ih da tamo arče i banče.

Na Višnjiku sam svakodnevno zadnjih 15 godina. U tih 15 godina Kalmetu koji za sebe tvrdi da je rekreativac tamo nikada nisam vidio. Zato sam vidio i dobro sam upoznat sa onim što se događa na atletskoj stazi, oko nje u okolnim dvoranama koje koriste športske udruge. Sa punom moralnom i svakom drugom odgovornošću tvrdim da se djecom i omladinom radi na stručan i predan način. Što je još važnije osim što ih se uči sportu i sportskim navikama njih se i odgaja, drži dalje od ulice. Zadnji izraz koji bi se mogao primijeniti za aktivnosti koje se tamo događaju jest arčenje i bančenje.

Izraz arčenje i bančenje u doslovnom smislu u potpunosti bi se mogao primijeniti na ono što se događalo u prostorijama BK Rebel 15.01.2016 godine na gradonačelnikov rođendan kada se u športskom objektu konzumirao alkohol u enormnim količinama.

U prenesenom značenju izraz arčenje i bančenje mogao bi se primijeniti na ono što se događalo i događa uz amenovanje gradonačelnika u KK Zadar i NK Zadar a što je i dovelo ta dva kluba do predstečaja i stečaja.

Gradonačelnikove floskule tko je kako prošao na izborima nemaju nikakve veze sa planom za Višnjik. Podsjeti ću da se mnogo puta zadržavalo vlast i na ne baš demokratski način uz pomoć Peroš, Grgurevića, Sileša… Ako ćemo o izborima za MO recimo na Brodarici je HDZ izgubio izbore ali je ukrao vlast uz pomoć svojih trabanata u SDP-u Sabljar Dračevac i Dragana Ranja.

Prema tome Raškovićev prijatelju Božidare Kalmeta prestani sa demagogijom i dobro se pripremi za tematsku sjednicu o Višnjiku gdje ćeš biti prisiljen davati argumentirane odgovore. Šibicarske fore neće ti proći.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-BakračPredsjednica se...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila...

read more

Vedran Sinožić iznio...

Tisuće godina pitaju se mnogi gdje je ta Troja i je li ona uopće postojala....

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Ne...

Otvoreno pismo županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača upućeno...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr