round image on layout top

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Umjesto da odgovori, Kalmeta optužuje rekreativce i atletičare za uzurpaciju Višnjika te ih proziva da tamo arče i banče!

11. veljače 2016. by urednik divider image

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se medijima povodom izjave gradonačelnika Kalmete, a vezano uz plan gradnje Višnjika. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nevjerojatno je kolika je doza arogancije kod vladajuće garniture. Psihofizički enormno iscrpljuje svakodnevno odgovaranje na bujice gluposti i bahatosti iz njihove kuhinje.

Nakon bisera sa županovog kolegija gradonačelnik je na svom kolegiju otišao čak mnogo dalje. Sije podjele u zadarski korpus po principu tko nije s nama taj je protiv nas, moralizira,optužuje… S obzirom na okolnosti Kalmeta je zadnji u ovome gradu koji bi trebao činiti takve stvari.

Njegov istup oko plana gradnje Višnjika totalno je van škvere, u potpunosti je pobrkao lončiće i končiće. Nije odgovorio niti na jedno od niza pitanja koja su mu postavili rekreativci i atletičari u svom javnom istupu kao ni na moja pitanja iz otvorenog pisma.

Umjesto da lijepo, pristojno i argumentirano kako dolikuje gradonačelniku Grada Zadra odgovori na postavljena pitanja i iznesene argumente on optužuje rekreativce i atletičare za uzurpaciju Višnjika, vrijeđa ih da tamo arče i banče.

Na Višnjiku sam svakodnevno zadnjih 15 godina. U tih 15 godina Kalmetu koji za sebe tvrdi da je rekreativac tamo nikada nisam vidio. Zato sam vidio i dobro sam upoznat sa onim što se događa na atletskoj stazi, oko nje u okolnim dvoranama koje koriste športske udruge. Sa punom moralnom i svakom drugom odgovornošću tvrdim da se djecom i omladinom radi na stručan i predan način. Što je još važnije osim što ih se uči sportu i sportskim navikama njih se i odgaja, drži dalje od ulice. Zadnji izraz koji bi se mogao primijeniti za aktivnosti koje se tamo događaju jest arčenje i bančenje.

Izraz arčenje i bančenje u doslovnom smislu u potpunosti bi se mogao primijeniti na ono što se događalo u prostorijama BK Rebel 15.01.2016 godine na gradonačelnikov rođendan kada se u športskom objektu konzumirao alkohol u enormnim količinama.

U prenesenom značenju izraz arčenje i bančenje mogao bi se primijeniti na ono što se događalo i događa uz amenovanje gradonačelnika u KK Zadar i NK Zadar a što je i dovelo ta dva kluba do predstečaja i stečaja.

Gradonačelnikove floskule tko je kako prošao na izborima nemaju nikakve veze sa planom za Višnjik. Podsjeti ću da se mnogo puta zadržavalo vlast i na ne baš demokratski način uz pomoć Peroš, Grgurevića, Sileša… Ako ćemo o izborima za MO recimo na Brodarici je HDZ izgubio izbore ali je ukrao vlast uz pomoć svojih trabanata u SDP-u Sabljar Dračevac i Dragana Ranja.

Prema tome Raškovićev prijatelju Božidare Kalmeta prestani sa demagogijom i dobro se pripremi za tematsku sjednicu o Višnjiku gdje ćeš biti prisiljen davati argumentirane odgovore. Šibicarske fore neće ti proći.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-BakračMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr